De keuze van GRANDE.be curator Amber Francken: Rome opent de plek waar Julius Caesar werd vermoord nu voor toeristen

Reizigers naar Rome kunnen vanaf nu op een spectaculaire wijze de geschiedenis instappen. Een gloednieuwe verhoogde loopbrug geeft bezoekers immers een vogelperspectief over de plek waar Julius Caesar werd vermoord. Dat schrijft De Standaard in een artikel op 20 juni 2023.

De burgemeester van Rome opende het Largo Argentina-plein eind juni voor publiek. De naam doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar historici beweren dat de beruchte moord op Julius Caesar in 44 voor Christus op dit plein plaatsvond. De toegang tot deze nieuwe historische plek op je bucketlist is mogelijk gemaakt door een reeks loopbruggen (met nachtelijke verlichting) en werd gefinancierd door de luxejuwelier Bulgari.

Et tu, Brute?

Vroeger was de oude plek alleen zichtbaar vanaf straatniveau, dat hoger ligt dan de tempels die in de jaren ’20 werden blootgelegd in opdracht van dictator Benito Mussolini. In de oudheid behoorde het theater waar Julius Caesar z’n laatste adem uitblies tot één van de belangrijkste in de Romeinse wereld. Ondertussen kan je jezelf letterlijk onderdompelen in de geschiedenis door de muur van de Curia van Pompeius en de ruïnes van vier tempels te bezoeken. Met een beetje fantasie weliswaar, want héél erg veel valt er niet meer te bezichtigen. Gecombineerd met een waaier aan theatrale gebaren herbeleef je vast en zeker de scène waarin de meest invloedrijke militair leider en politicus uit de geschiedenis met maar liefst 23 messteken om het leven werd gebracht. Met slechts 5 euro in je portemonnee ontdek je dit kostbaar juweel van kunst, cultuur en een rijkelijke geschiedenis dus ten volle uit.

Over de GRANDE.be curator: elke week selecteert curator Amber Francken van GRANDE.be een inspirerend verhaal over reizen dat verscheen in een bekend digitaal medium. Die verhalen kunnen in het Nederlands of het Engels zijn. De GRANDE.be curator geeft er ook haar eigen mening over.

 
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek