De keuze van GRANDE.be curator Amber Francken: 'Reistrends zomer 24'

Nu de zomer nadert, is het tijd om weg te dromen bij ontspannende reisbestemmingen of ons net voor te bereiden op een seizoen vol opwindende reisavonturen. Met deze reistrends voor de zomer ga je goed voorbereid de bergen in de Balkan op, de Parijse lanen in en het zwembadwater door. Dat schrijft NSMBL op 23 april 2024.

Airbnb, het populaire online platform voor het huren en boeken van accommodaties, heeft de zoekopdrachten van gebruikers geanalyseerd om reistrends te voorspellen. Wat blijkt? De Balkan wordt steeds populairder, mensen verlangen naar het ultieme zomergevoel en de Olympische Spelen zijn flink up-and-coming. Tijdens de maanden juni, juli en augustus wacht je een mix van plezier, avontuurlijke sporten en een majestueus, ongerept landschap.

Natuur, ultiem zomergevoel en véél sport

Met de Olympische Spelen, Paralympische Spelen en het EK voetbal op de agenda is de kans op verveling deze zomer nihil. Echte voetballiefhebbers zoeken naar Airbnb's in verschillende Europese speelsteden om dicht bij de actie te zijn. De innerlijke atleet van vele reizigers wordt aangewakkerd door de Olympische vlam in Parijs. De populariteit van vakanties in huizen met zwembaden en barbecues zit ook in de lift. Het meest opvallende is de vraag naar kindvriendelijke voorzieningen zoals basketbalvelden, game rooms, minigolf, waterglijbanen en meer. Dit jaar merkt Airbnb ook een groeiende belangstelling voor landen in de Balkan en andere Oost-Europese bestemmingen. Naast het immer populaire Kroatië zijn er zoekopdrachten naar Airbnb-accommodaties in Albanië, Montenegro, Armenië en Georgië. Hier zijn er nog genoeg plekken die je verrassen met panorama’s als schilderijen van Bob Ross. Waar ga jij deze zomer naartoe?

Over de GRANDE.be curator: elke week selecteert curator Amber Francken van GRANDE.be een inspirerend verhaal over reizen dat verscheen in een bekend digitaal medium. Die verhalen kunnen in het Nederlands of het Engels zijn. De GRANDE.be curator geeft er ook haar eigen mening over.

 

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek