De keuze van GRANDE.be curator Amber Francken: Droom weg van wat 2024 in petto heeft met deze reistrends

Nouveau heeft op 20 december 2023 een artikel over de reistrends voor 2024 gepubliceerd. Het Nederlandse magazine schrijft hoe mensen het komende jaar zullen reizen. Verwacht in 2024 een extra nadruk op onze zoektocht naar rust & detox tijdens het laagseizoen en diepgaandere, persoonlijke ervaringen zoals sterrenkijken.
 
De tijd van de coronapandemie, waarin we avonturen ontdekten in de aangrenzende dorpen en beperkt waren tot het opdoen van Vitamine D in onze achtertuin, lijkt inmiddels ver achter ons te liggen. In 2023 gingen we opnieuw écht op avontuur om elders te genieten van de natuurpracht, ‘fysieke’ bezoeken aan een scala aan vernieuwde musea en diners in restaurants die bekendstaan om hun innovatieve gebruik van lokale ingrediënten. Voor 2024 voorspellen trendwachters niet veel anders. Of toch?
 
Waar gaat jouw volgende avontuur naartoe?
Kies in 2024 uit een verscheidenheid aan persoonlijke en verrijkende ervaringen, voor rust- en beleveniszoekers van alle niveaus. Verruil bijvoorbeeld je wandelschoenen voor een avondje sterrenbaden of ga op zoek naar het populaire noorderlicht of het ongekende zuiderlicht. Weer eens iets anders is de verkenning van koudere bestemmingen waar de kans op hittegolven kleiner zijn, denk aan IJsland, Schotland of de Scandinavische landen. Een citytrip naar een Europese hoofdstad meepikken? Dat doe je in 2024 door een comfortabele zit- of slaapplaats te boeken op een nachttrein. Na een nachtje sta je midden in talloze bruisende metropolen die Europa rijk is en geniet je onderweg van de pracht van de landschappen die aan je voorbijflitsen. Of wat dacht je van een deugddoende stiltevakantie? Dan kan je in alle rust genieten van wellness, slaapresorts of je verblijf in een ‘quiet hotel’ zodat je na je thuiskomst geen hersteltijd nodig hebt. Klaar voor 2024?
 

Over de GRANDE.be curator: elke week selecteert curator Amber Francken van GRANDE.be een inspirerend verhaal over reizen dat verscheen in een bekend digitaal medium. Die verhalen kunnen in het Nederlands of het Engels zijn. De GRANDE.be curator geeft er ook haar eigen mening over.

 

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek