De keuze van GRANDE.be curator Amber Francken: Dit doet de technologische vooruitgang aan onze reisbeleving

De reiswereld staat bol van technologische snufjes die je vakantie beïnvloeden. In Londen en Parijs wandel je uiterst efficiënt door de veiligheidscontrole en dankzij “connected labels” pik je je bagage na aankomst een stuk sneller op. Business AM schrijft dit – en nog veel meer – in een artikel op 2 juli 2023.

10 jaar geleden bestempelden we NFC-chips voor tickets op het openbaar vervoer nog als innovatief, ondertussen is deze technologie volledig ingeburgerd. Technologische trends in de reisindustrie worden steeds vooruitstrevender. Van zelfrijdende en vliegende taxi’s tot augmented reality bij een bezoekje aan een historisch monument: de nieuwe technologische ontwikkelingen in de reisindustrie zullen onze reisbeleving in de toekomst blijven veranderen.

Voor een vlotte en probleemloze reiservaring

Tijd besparen en stress verminderen tijdens het reizen: biometrische identificatie maakt de identiteitscontrole simpel. Gewoon door de tunnel lopen, wachten op het groene licht en binnen enkele seconden ben je ervan af! Volg elke beweging met “connected labels” en slimme trackers met RFID-technologie en bluetooth-signaal in je koffer. En met AI als bondgenoot wordt het bagage-afhandelingssysteem slimmer en efficiënter dan ooit tevoren, met zelfs een geavanceerd identificatiesysteem voor je waardevolle bezittingen. Neem een duik in de geschiedenis van een historisch monument of museum met augmented reality & virtual reality. Of wat dacht je van vliegende taxi’s die opstijgen en landen, waardoor je files vermijdt. En zelfrijdende taxi’s die je veilig van A naar B brengen zonder menselijke tussenkomst! Of ontdek nieuwe ervaringen en betaalbare prijzen, zoals ruimtetoerisme als volwaardige vakantiebestemming. Klaar voor reizen 3.0?

 

Over de GRANDE.be curator: elke week selecteert curator Amber Francken van GRANDE.be een inspirerend verhaal over reizen dat verscheen in een bekend digitaal medium. Die verhalen kunnen in het Nederlands of het Engels zijn. De GRANDE.be curator geeft er ook haar eigen mening over.

 
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek