De keuze van GRANDE.be curator Amber Francken: De populariteit van internationale treinreizen neemt toe deze zomer

NMBS verkocht dit jaar al meer dan 128.000 tickets voor internationale treinreizen tijdens de maanden juli en augustus. Dat betekent een stijging van ongeveer 26 procent in vergelijking met de recordzomer van 2019, voor de covid-crisis. Dat schrijft De Standaard op 6 juli 2023.

Almaar meer Belgen ontdekken de troeven van de trein: bagage in de rekken, benen gestrekt, ogen toe of leesboek open én je zoeft zachtjes over kilometers spoor. Via de website van NMBS Internationaal boek je 5500 internationale bestemmingen, verspreid over 14 Europese landen. Hiervan bereik je meer dan 1000 bestemmingen binnen 6 uur reizen vanaf Brussel met maximum één overstap. Fieuw, je vakantie kan al beginnen.

Veilig, comfortabel en duurzaam

De populariteit van treinreizen naar het buitenland bereikt deze zomer een hoogtepunt. Frankrijk blijft de favoriete treinbestemming voor internationale treinreizigers die via NMBS boeken, met ongeveer vier op de tien reizigers die voor een bestemming in La Douce France kiezen. Maar ook de trein naar Nederland (28%) en Duitsland (13%) scoren goed. Op de ranglijst van de populaire steden staat Parijs (op 1u22*) bovenaan, gevolgd door Londen (op 2u01*) en Amsterdam (1u52*). Schiphol (1u33*) en Rotterdam (1u10*) sluiten de top vijf af. Het doel van NMBS – maak daar maar alle Europese spoorwegmaatschappijen van - is om méér in te zetten op internationale treinreizen. Dat betekent dat ze het aanbod de komende jaren nog uitbreiden, vooral met bestemmingen in Spanje, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk. Zin om Europa per trein te verkennen? Boek je treintickets zo vroeg mogelijk en vermijd piekuurtreinen. Zo ben je zeker van de goedkoopste tarieven!
 

(* reistijd vanuit Brussel)

Over de GRANDE.be curator: elke week selecteert curator Amber Francken van GRANDE.be een inspirerend verhaal over reizen dat verscheen in een bekend digitaal medium. Die verhalen kunnen in het Nederlands of het Engels zijn. De GRANDE.be curator geeft er ook haar eigen mening over.
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek