De keuze van GRANDE.be curator Amber Francken: 'In 2025 heropent het iconische Hotel Métropole in Brussel''

Hotel Métropole, het iconische hotel van Brussel, opent opnieuw haar deuren in 2025 na overname door het investeringsfonds Lone Star Fund. Tot 2020 was dit luxehotel nog het allerlaatste in familiebezit. Nu wordt het dus gerestaureerd en gerenoveerd. Dat schrijft De Standaard op dinsdag 23 april 2024.

Niemand minder dan Marie Curie, Charles de Gaulle , Albert Einstein en Dwight Eisenhower telden schaapjes in één van de kamers van dit Brusselse luxehotel. Vanaf 2025 geniet je in dit charmante hotel van een iconische Black Russian in het nog iconischere Café Métropole, slaap je als een roosje in één van de 267 kamers met eigentijdse inrichting en ontspan je in de gloednieuwe wellnessruimte – compleet met hammam, sauna, zwembad en fitnessruimte.

Vintage slapen: oude glorie in volle glorie

Aan het De Brouckèreplein in Brussel staat het 129 jaar oude Hotel Métropole, in 1895 opgericht door de brouwersfamilie Wielemans-Ceuppens, wiens familieleden het hotel tot het faillissement in april 2020 leidden. Hoe het mogelijk is dat zo’n iconisch gebouw na meer dan een eeuw de boeken toe moest doen? Wel, het slechte management, de introductie van een voetgangersgebied, de aanslagen in Brussel en de coronacrisis waren allemaal factoren die hebben bijgedragen. Maar niet getreurd, het investeringsfonds Lone Star Fund kocht het pand aan in 2022 en heeft grootse plannen. Met de recente toekenning van de bouwvergunning door Urban.brussels begint die visie steeds meer vorm te krijgen. Het doel is om het iconische Brusselse gebouw, doordrenkt met geschiedenis, stijl en status, weer in al zijn glorie te herstellen. Alleen dit hotel al is een bezoekje aan onze hoofdstad waard. Nog even aftellen dus.

 

Over de GRANDE.be curator: elke week selecteert curator Amber Francken van GRANDE.be een inspirerend verhaal over reizen dat verscheen in een bekend digitaal medium. Die verhalen kunnen in het Nederlands of het Engels zijn. De GRANDE.be curator geeft er ook haar eigen mening over.

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek