Campcooning: het uniek en verrassend kampeerconcept van camping l'Ardéchois

Camping l’Ardéchois, gelegen in het hart van de groene Ardèche, tilt kamperen naar een hoger niveau. Uitbater Richard creëert al jaren unieke kampeerconcepten in één van Europa’s mooiste natuurgebieden. Wij zetten alle verrassende mogelijkheden op een rijtje. 

Campcooning: een uniek concept met oog voor gezellig samenzijn

Glamping, een samentrekking van de woorden glamorous en camping, is een concept dat de laatste jaren enorm aan populariteit heeft gewonnen. Kamperen, maar dan met alle luxefaciliteiten zoals eigen sanitair en een zacht warm bed, midden in de prachtige natuur. 

Richard, uitbater van camping l’Ardéchois, creëerde zijn eigen unieke concept, campcooning, dat een antwoord biedt op de huidige glamping trend. 

Campcooning, kwaliteitsvol kamperen in een gezellige, familiale sfeer, is het bijzondere idee dat men bij camping l’Ardéchois een aantal jaar geleden uitwerkte. Richard ontwikkelde twee mogelijkheden binnen het campcoonen, gericht op gezinnen met kinderen: één waarbij de kinderen kamperen, terwijl de ouders cocoonen in een gezellige mobilhome én één andersom, waarbij de kinderen overnachten in een feëriek huisje.

De Pequelou: overnachten in een luxueuze mobilhome

De Pequelou biedt ouders de kans om gezellig met z’n tweetjes te cocoonen, terwijl de kinderen een eerste kampeerervaring opdoen in een tentje naast de mobilhome. 

De prachtige mobilhome is modern uitgerust met een ruime slaapkamer met zithoek, een eigen badkamer met douche, een keukenhoek en een mooi terras, waar het tijdens de warme zomermaanden heerlijk vertoeven is. Deze vorm van campcooning is uitermate geschikt voor avontuurijke kinderen en ouders die zichzelf het nodige comfort willen schenken. 

De Castelette: ontwaak in een sprookjessetting

Campingconcept de Castelette werd speciaal ontworpen voor kinderen. Tal van sprookjesachtige houten huisjes vormen een feëriek tafereel. 

Terwijl de kinderen overnachten in de Castelette, het mooie houten huisje voorzien van één slaapkamer met een dubbelbed, werd naast de huisjes ruimte voorzien voor een staplaats voor de ouders. 

De staplaats van 100 vierkante meter, geschikt voor een tent, caravan of camper en voorzien van elektriciteit biedt aan ouders de kans om gezellig met twee te overnachten, terwijl de kinderen zich ten volle kunnen uitleven in hun eigen sprookjeshuis. 

De unieke campingconcepten van Camping l’Ardéchois, maken van jouw kampeerervaring een bijzondere belevenis voor het hele gezin!

Meer info vind je via deze links:

Camping l’Ardéchois

Campcooning

Accommodatiemogelijkheden

Faciliteiten

Animatie en sport

Copyright foto's: Camping l'Ardéchois

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek