Beleef een actieve vakantie aan de Belgische Kust

Beleef klassieke sporten als beachvolley, beach hockey of de nieuwe trends als beach kite of beach yoga tijdens een verblijf aan De Kust. Je kan er ook deelnemen aan initiaties in strandzeilen of surfen. Lees hier meer over alternatieve sporten om je grenzen te verleggen aan de Belgische Kust. 

  Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met dekust.be
 

Op het strand kan je ravotten met je hond langs de waterlijn en ook paardrijden. Dat wordt er georganiseerd door verschillende maneges. Er is ook een aanbod van andere sportieve activiteiten: je kan sportieve trips boeken waarbij je ondergedompeld wordt in een triade om al zwemmend, fietsend en lopend de natuur te bedwingen. 

Strandzeilen

Leer de controle los te laten en laat de wind je meevoeren tijdens het strandzeilen. Het zeilwagenrijden is een sport waarbij je in een kar met drie wielen wordt voortgedreven door de wind. Vul je wanderlust met de nodige adrenaline tijdens deze ultieme belevenis. Van De Panne tot Knokke-Heist en Middelkerke-Westende, tal van instructeurs staan klaar om je te begeleiden. Zo heb je binnen de kortste keren het gevoel onder de knie om een zeilboot op het strand te besturen. Want dat is het gevoel wanneer je je kar laat leiden door de Belgische wind. 

Video: Beleef de Belgische Kust dit najaar: 

 

 

Beach kite

Vliegeren op een hoger niveau, dat is beach kite. De vlieger is groter waardoor je het geworstel met de wind meer voelt. Let op dat je niet wordt opgetild en meegenomen door een krachtige windvlaag, want je moet stevig met de voeten op het strand blijven staan. Begin je liever rustig, dan kan je de eerste keren vliegeren met een gewone vlieger. Zo word je stap voor stap een pro in het sturen van je vlieger. 

Suppen, trappen en surfen langs de Middenkust

De golven trotseren doen we op een board, al staand of zittend. Suppen is een nieuwe rage die steeds meer interesse wekt. Ook aan onze Belgische Kust. Al staand op je board peddel of roei je zo de golven tegemoet. Wil je meer uitdaging, dan kan je een surfinitiatie nemen bij de Twinsclub in Bredene bijvoorbeeld. Al trappend op het vasteland, kun je ook ontspannen door een billenkar in Oostende te huren. Zo ontdek je de leukste plekjes aan de dijk.

Topsport aan zee

Tijdens dit najaar zijn er verschillende evenementen aan De Kust die sporters uit heel Europa aantrekken. Zo is er het Europees Kampioenschap Zeilwagenrijden van 30 september tot 6 oktober voor het 55ste kampioenschap in De Panne bij Royal Sand Yacht Club. Voor liefhebbers van triatlon is er een IRONMAN triatlon die wordt gehouden in het weekend van 16 en 17 september in Knokke-Heist. Het parcours loopt langs het strand, doorheen het groene landschap en eindigt op de zeedijk van Duinbergen. Natuurlijk wordt er ook gezwommen in de Noordzee. 

Vanaf 17 september tot 23 september is er ook het EK Life Saving op het strand van Blankenberge. 50 clubs uit 25 landen strijden in verschillende disciplines, zoals beach run en beach sprint, tegen elkaar. 

Noteer alvast 19 november in jouw agenda want dan wordt er in De Panne de Beach Endurance, een strandrace voor mountainbikers, gehouden. Meer dan 1000 deelnemers uit 6 landen worden er verwacht om 52 kilometer te fietsen over de legendarische ‘Le Perroquet’ en andere uitdagingen in de duinen. Heb je zelf zin gekregen om mee te doen aan een activiteit? Schrijf je dan in voor het Long Course Weekend. In drie dagen kan je kiezen uit de disciplines zwemmen, fietsen en lopen over verschillende afstanden. 

Vind meer informaties via de via de volgende links: 

Alternatieve sporten

Maneges 

Ravotten met je hond

Suppen

Strandzeilen

Copyright foto's: Westtoer
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek