Actueel: Oostenrijk in de zomer: beleef het Lebensgefühl

Heb je ooit van de term ‘Lebensgefühl’ gehoord? Oostenrijkers kennen deze term, of beter gezegd, ze leven het. De letterlijke vertaling in het Nederlands zou ‘levensgevoel’ zijn, maar dat doet de term geen recht. Lebensgefühl is meer: de serene manier waarop Oostenrijkers de dingen benaderen, hun ontspannen houding, het vermogen om dingen te accepteren zoals ze komen, en hun vermogen om volop te genieten van het leven. Dat zijn de ingrediënten voor het echte Lebensgefühl, en de perfecte mix voor deze zomer.

Een zomerse groene ‘get-away’

Oostenrijk heeft een overvloed aan activiteiten die perfect bij het zomerseizoen passen. Neem bijvoorbeeld de Schladming-Dachstein-regio, bekend als het groene hart van Oostenrijk, waar je kunt wandelen tussen indrukwekkende bergtoppen en rustige dalen. Je kunt het Lebensgefühl ook ervaren in Zell am See-Kaprun, een plek waar gletsjers, bergen en meren samenkomen. Stel je voor: witte pieken van de gletsjers, een helderblauw meer, en de groene weiden van de Schmittenhöhe. En in het midden van dit alles ben jij, op zoek naar jouw eigen Lebensgefühl in Oostenrijk. Als je volledig wil ontsnappen aan de stedelijke drukte, dan is bijvoorbeeld Zillertal de perfecte plek om tot rust te komen.

Salzburg, magische sprookjesstad

Oostenrijk is meer dan natuur. Voor een reis door de tijd moet je in Salzburg zijn, een stad die al meer dan 25 jaar op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Salzburg is de geboorteplaats van Mozart en heeft een unieke charme die doet denken aan een middeleeuws sprookje. Je kunt door de perfect onderhouden Mirabell-tuinen wandelen of vanaf de Hohensalzburg of een van de omliggende bergen uitkijken over de rivier de Salzach. Dat is hoe de lokale bevolking van hun stad geniet, dat is het unieke Lebensgefühl van Salzburg.

De smaak van de zomer: de Lebensgefühl Signature Cocktail

Terwijl je geniet van de prachtige zomerse ervaringen, vergeet dan niet te proosten met de Lebensgefühl Signature Cocktail, een verfrissende mix van appelsap, Salbitto (of de alcoholvrije Saalbach bitter), citroensap en geraffineerde suiker die perfect past bij de ontspannen en genietende sfeer van Oostenrijk. Prost!

Copyright: Austria Tourism

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek