Actueel: Ontdek het landelijke Beieren

Beieren, de meest zuidelijke deelstaat van Duitsland, is een bestemming die ook in de zomer en herfst volop charme uitstraalt. Met zijn weelderige landschappen van imposante bergen, rustige meren en dichte bossen, biedt Beieren een perfecte nazomerervaring. Of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning of culturele verkenning, deze regio heeft voor ieder wat wils. Wat je verblijf in Beieren echter echt onvergetelijk maakt, zijn de unieke accommodaties die je hier kunt vinden.

Stel je voor dat je wakker wordt met een panoramisch uitzicht op de Alpen vanaf een biologische geitenboerderij in Bernbeuren. Deze Goassalm-boerderij biedt niet alleen een verbluffend uitzicht op de Zugspitze, de hoogste berg van Duitsland, maar ook de kans om het authentieke boerenleven van dichtbij mee te maken. Je kunt helpen bij het voeden van de geiten, genieten van een avond bij het kampvuur en overnachten in moderne, comfortabele vakantiewoningen midden in de natuur.

Als je geniet van rust en sereniteit, biedt de Schusterbauerhof in Marktl een toevluchtsoord waar je kunt ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven. Gelegen aan de rand van een natuurreservaat, nodigt deze boerderij je uit om te wandelen door bossen, langs meren en over uitgestrekte weiden. De gastheer, boer Maier, neemt je graag mee op een biotooptocht, waarbij je kennismaakt met de rijke flora en fauna van het gebied.

Een andere unieke optie is een verblijf in een boomhut bij de Talerhof Samerberg. Gelegen in de regio Rosenheim, hoog in de bomen en omringd door de rust van de natuur, biedt deze accommodatie een ongeëvenaarde ervaring. Stel je voor dat je wakker wordt en het balkon opent om de frisse berglucht in te ademen, met uitzicht op de glooiende heuvels en meren beneden. In de zomer kun je zelfs in de open lucht slapen, dankzij een bed dat naar buiten op het balkon gerold kan worden. Het is een droomlocatie voor wie de natuur wil ervaren zonder in te leveren op comfort.

Muziekliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de Alphornhof in Oberstaufen. Deze boerderij staat bekend om de traditionele Alpenhoorns die hier met de hand worden gemaakt. Gasten kunnen niet alleen zien hoe deze instrumenten worden vervaardigd, maar ook genieten van live muziekavonden, verzorgd door de gastfamilie zelf. Het landschap rond de boerderij, met uitzicht op de Allgäuer Alpen, maakt de ervaring compleet.

Beieren is meer dan alleen een bestemming; het is een beleving. Wil je een vakantie vol avontuur, culturele ontdekkingen of pure ontspanning? De unieke accommodaties die deze regio biedt, voegen een extra dimensie toe aan je vakantie. Dompel jezelf onder in de Beierse gastvrijheid, verken de adembenemende natuur en laat je betoveren door de charme van deze bijzondere streek. 

 

 GRANDE.be reporter Jordi De Smedt volgt de toeristische actualiteit en schrijft elke week een nieuwsbericht, over Vlaanderen of ver daarbuiten.

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek