Actueel: Nieuw in Val d’Isère: allereerste Club Med Exclusive Collection in de bergen

Midden december opende Club Med haar eerste 5 sterren luxe resort in Val d’Isère. De Exclusive Collection bestond al in zomer resorts, nu dus ook in de bergen. De keuze voor Val d’Isère is logisch: in dat iconische skidorp in de Savoie werd de bestaande Club Med uitgebouwd naar meer luxe en maximaal comfort. Val d’Isère is nog een echt authentiek skidorp in de Alpen op enkele kilometers van de Italiaanse grens. Samen met buurdorp Tignes vormt het het skigebied ‘Espace Killy’, vernoemd naar de legendariche Franse skikampioen Jean-Claude Killy.

Luxe in de typische Club Med stijl

Bij Club Med draait het om samen vakantie en plezier beleven met familie en vrienden. Men wil de gasten de meest onvergetelijke vakantie bieden. In de Exclusive Collection komen daar nog een luxueze inrichting en maximale service bij. Zo is er een 24/7 conciërgeservice, een ‘extra large’ aanbod van spa en massagebehandelingen, een prachtig zonneterras, een verwarmd binnenzwembad, een bubbelbad buiten in de sneeuw, … voor elk wat wils op elk moment van de dag.

Het interieur van het resort is volledig nieuw, met een mix van natuurlijke materialen hout, natuursteen en wol. Zo creëert men warmte en gezelligheid op elke plek. Er zijn 216 Deluxe kamers of suites, met een aparte zithoek en het merendeel met meer dan 30 vierkante meter oppervlakte.

Sport in de sneeuw

Val d’Isère staat bekend als superieur skioord: samen met Tignes heb je meer dan 300 kilomter aan pistes. De beroemde bergtop La Grande Motte is te bereiken met een bergtreintje en voert naar meer dan 3400 meter hoogte. Met Club Med krijg je individuele skibegeleiding van de professionele leraars van ESF (Ecole du Ski Français). Dat omvat uiteraard alpineskiën en snowboarden, maar ook tochten door de bergen. Voor de jongste kinderen is er de ‘Jardin des Neiges’. Je kan ook sneeuwschoenwandelen proberen, of fatbiken in de sneeuw.

4 keer duurzaamheid bij Club Med

Bij de uitbouw van de Club Med Exclusive Collection Val d’Isère hield men maximaal rekening met een duurzame werking. Zo ontvingen de renovatie en de nieuwbouw het certificaat ‘Goed’ vanwege de onafhankelijke organisatie BREEAM voor duurzame architectuur. Dat beloont het duurzame afvalbeheer, de isolatie, het lagere verbruik van water en energie, de bevoorrading, de mindere vervuiling en het behoud van biodiversiteit.

Ook de keuze om een bestaand resort om te bouwen leidt tot een lagere ecologische voetafdruk.

Verder kiest Club Med voor ‘Bye-Bye Plastic’: er is geen wegwerpplastic meer in de bars, de restaurants en op de kamers. Men opteert ook voor lokale seizoensproducten in de korte keten.

Tenslotte wil Club Med met het resort ook Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen: gericht op de bescherming van het milieu en de lokale bevolking.

Culinair aan de top

Lekker eten en drinken kan: het resort omvat twee restaurants met elk een eigen karakter. Het hoofdrestaurant ‘La Bellevarde’ is opgebouwd als een gezellige markthal met een reeks standjes met gerechten volgens ieders smaak, lokale specialiteiten, kaas en fruit. Voor restaurant ‘Les Millésimes’ dient men te reserveren. Het baadt in de sfeer van een warme berghut, modern, klassevol en luchtig aangekleed. Uitschieters hier zijn de gevariëerde gerechten, en de ruime collectie wijnen.

Voor de beste drankjes en cocktails biedt het resort drie bars. ‘La Légende’ ligt centraal, naast het podium voor de artiesten en de events waar Club Med beroemd om is. Buiten op het reuze terras kan je rond ‘Le Chalet’ en rond de vuurkorf met een drankje aperitieven of in de zon luieren. Binnen in het resort biedt ‘Le Refuge’ een toevlucht voor rust en ontspanning.

Copyright foto: Club Med
Over de rubriek Actueel: GRANDE.be volgt de toeristische actualiteit met nieuwsberichten, over Vlaanderen of ver daarbuiten.

 

 

 

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek