Actueel: 'Alledaagse Mensen' laat historisch Valkenburg heropleven

Tot en met 18 juni laten meer dan veertig levensgrote betonnen beelden de historische straten van Valkenburg heropleven. Deze unieke kunsttentoonstelling ‘Alledaagse Mensen’ is verspreid over 19 locaties in het stadscentrum en vormt een brug tussen het alledaagse leven en de kunstwereld.  Wandel door de charmante straten en ontdek de diverse alledaagse mensen die her en der verspreid staan.

De kunsttentoonstelling ‘Alledaagse Mensen’ biedt een bijzondere gelegenheid om kunst op een toegankelijke manier te ervaren, midden in het dagelijks leven. De 'Alledaagse Mensen' brengen niet alleen de straten tot leven, maar verrijken ook de historische sfeer van Valkenburg. De tentoongestelde sculpturen geven vorm aan het stadsbeeld en nodigen uit om vanuit nieuwe perspectieven naar de stad te kijken. Ze creëren een dialoog tussen toeschouwer en kunst. 

Beelden in herkenbare, alledaagse situaties

De tentoongestelde scultpuren zijn levensgrote betonnen beelden van mensen in alledaagse situaties, gemaakt door Christel en Laura Lechner. Deze Duitse kunstenaars hebben met hun kunstinstallaties wereldwijd bewondering geoogst. Hun creaties weerspiegelen de eenvoudige schoonheid van het dagelijks leven en nodigen uit tot een diepere waardering voor die momenten die vaak over het hoofd worden gezien.

De 'Alltagsmenschen' zoals de beelden ook wel genoemd worden, stralen warmte, humor en herkenning uit. Geplaatst in alledaagse situaties, brengen ze een glimlach op het gezicht van voorbijgangers. Wandel door de straten van Valkenburg en ontdek de diverse fotogenieke scènes die her en der te vinden zijn. Van een groepje vrienden dat gezellig tafelt tot een paar dat innig danst, elk beeld vertelt een verhaal en nodigt uit tot interactie. De tentoonstelling ‘Alledaagse Mensen’ is een initiatief van BIZ Valkenburg (Bedrijven Investerings Zone).

Meer info

De tentoonstelling is te ontdekken via een route door de oude binnenstad van Valkenburg die uitnodigt tot een wandeling. De brochure met de locaties van de sculpturen is verkrijgbaar bij de Visit Zuid-Limburg Experience Valkenburg, Theodoor Dorrenplein 5. Daar is tevens een flyer verkrijgbaar met een speurtocht voor kinderen. Een rondleiding met een gids behoort ook tot de mogelijkheden. Kijk ook op visitzuidlimburg.nl/alledaagsemensen

 GRANDE.be reporter Phebe Coppens volgt de toeristische actualiteit en schrijft elke week een nieuwsbericht, over Vlaanderen of ver daarbuiten.

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek