9 ontbijtadresjes om je dag goed te beginnen aan De Kust

Van Knokke door Blankenberge en Oostende tot aan De Haan, pure verwennerij vind je in elke badstad ontdekten we. Met een smaakvol ontbijt en verse koffie van de leukste koffiebars en tearooms beleef je gegarandeerd een toffe start van je dag. Of je nu kiest voor een modern interieur, ambachtelijke of vegetarische gerechten. De menu’s doen je watertanden en de unieke concepten van het interieur wakkeren je creativiteit aan. Ontdek de adresjes hier. 

  Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met dekust.be

Knokke

In Knokke gaan we langs bij Delicious. Zoals de naam doet vermoeden, word je er verwend met een heerlijk ontbijt, een gevarieerde lunch en huisbereid gebak. De badplaats pakt ook uit met leuke bakkerijen zoals Blé d’Or.  In het hartje van het Oude Zoute vind je die terug. Met als focus gezelligheid en sfeer, nodigt het knusse interieur je uit om wat langer te blijven zitten, binnen of op het terras. 

Blankenberge en De Haan-Wenduine

In het centrum van Blankenberge staat Taboe. Daar kan je terecht voor ontbijt en lunch met een gezonde twist. Hun veganistische alternatieven doen je letterlijk je vingers aflikken. In combinatie met een leuk, uniek interieur, word je verwelkomd in een knusse gezellige sfeer. Vanaf de eerste verdieping heb je bovendien uitzicht over de straten van Blankenberge.

In De Haan is tearoom en bakkerij Moment bekend doordat ze de fijnste ontbijttafel hebben, creatieve gerechten niet ontbreken op hun menu en zeer smakelijke desserts serveren. De gezonde producten zijn gemaakt volgens ambachtelijke wijze om ervoor te zorgen dat de klanten optimaal genieten van een hapje en drankje in een super sfeer.

Oostende

De tearoom Cappuccino in Oostende is na 20 jaar nog steeds een gevestigde waarde. De ontbijtformules zijn beperkt beschikbaar maar de keuken biedt de hele dag lekkere gerechten aan: van croque-monsieurs tot salades en verse pasta’s of frietjes. Ook kleine snacks als wafels en pannenkoeken kan je er krijgen in de ijs-en wafelshop. 

Kabine is het volgende plekje dat we toevoegen op onze lijst. Ook hier kan je genieten van lekkere koffie, ontbijten met je vrienden of lunchen met je gezin. Er is ook een speelhoek voor de allerkleinsten.

Nieuwpoort - Koksijde - Oostduinkerke

Bij Ruig in Nieuwpoort maken ze aan de hand van smaakvolle ingrediënten en creatieve combinaties de lekkerste gerechten. Op hun menu staan ambachtelijke broodjes, lekkere snacks en gebak.

Kantine in Koksijde is een conceptstore die unieke 'must haves', kinderspullen en interieur samenbrengt, terwijl de koffie en slaatjes klaarstaan. In een huiselijke sfeer, is de winkel een plek waar mensen samenkomen: waar workshops gegeven worden en leuke ideeën tot leven komen.

De Panne

Bij Coco Bar&Food in De Panne bieden ze lunch, brunch en ontbijt aan. Maar ze hebben er ook vegetarische en veganistische gerechten. Na de lunchuren kan je er genieten van cocktails, alcoholvrije cava, Belgische gin en whisky bijvoorbeeld. 

Meer informatie vind je via de volgende links: 

Koffiebars en tearooms

Delicious.

Blé d’Or

Taboe

Moment

Cappuccino

Kabine

Ruig

Kantine

Coco Bar&Food

Copyright foto's: westtoer

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek