5 Sterren Video Yucatan

Reis mee met video’s over verre, exotische bestemmingen in alle uithoeken van de wereld. GRANDE.be selecteert video’s van absolute topkwaliteit, gemaakt door creatieve reporters over de hele wereld: ontdek hier Yucatan.

Dompel je op het Mexicaans schiereiland onder in de historisch stad Yucatan. Door de rijke geschiedenis en culturele verschillen met de traditionele Mexicaanse cultuur wordt Yucatan omschreven als stad van de Maya’s.

Een derde van de inwoners van Yucatan stamt af van de Maya’s. Aan de Mexicaanse oostkust vind je nog talrijke overblijfselen van tempels, paleizen en steden die de eeuwenoude Mayacultuur op Yucatan in leven houden.  

Een van de belangrijkste tempels is de piramide van Kukulcán in Chichén Itzá, die sinds 7 juli 2007 tot een van de zeven wereldwonderen hoort. De Maya's brachten vroeger offers voor hun goden in de talrijke cenoten. Dat zijn natuurlijke waterpoelen met spectaculaire onderwatergrotten. Vandaag de dag zijn de cenoten dan ook een waar paradijs voor duikers. 
Bekijk hier de video:

 De video neemt je mee voor een drie uur durende duik in de Dreamgate Cenote, Dos Ojos, El Pit en Tajmaha Cenote op Yucatan. Je ontdekt het onderwaterleven van Mexico tussen eeuwenoude grotten. Ga mee op een unieke excursie naar de verborgen Maya offerplaats. Tijdens de video hoor je het rustgevende geluid van de ademhaling van de duiker. 

Artiest: Samen met de Oekraïense avonturier, Alexander Mandryko, duik je naar de onderwatergrotten in Yucatan. Alexander houdt van reizen, duiken, motorrijden en de natuur ontdekken. Al meer dan tien jaar filmt hij zijn avonturen op het land, in de zee en in de lucht. Zijn grootste droom is om ooit een documentaire te maken voor BBC.
Over deze reeks '5 Sterren Video’: we presenteren topvideo's over bestemmingen die tot de verbeelding spreken. En we geven een korte uitleg over de bestemming en over de maker. Bekijk de video's en beleef de prachtige bestemmingen.

 

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek