5 Sterren Video Venezuela

Reis mee met video’s over verre, exotische bestemmingen in alle uithoeken van de wereld. GRANDE.be selecteert video’s van absolute topkwaliteit, gemaakt door creatieve reporters over de hele wereld: ontdek hier Venezuela.

In het noorden van Zuid-Amerika vind je Venezuela. Het katholieke land grenst aan Colombia, Brazilië en Guyana. De hoofdstad Caracas is gelegen aan de Caraïbische Zee. De oostelijke kustlijn grenst dan weer aan de Atlantische Oceaan. Voor de Venezolaanse kustlijn ligt het ABC van de Caraïbische eilanden: Aruba, Bonaire en Curaçao.

In de Venezolaanse hoofdstad Caracas heerst - ondanks de politieke spanningen – het rijke verleden van vrijheidsstrijders Simon Bolívar. Venezuela dankt zijn schoonheid vooral aan de diverse natuur. Dankzij uitlopers van het Andesgebergte beschikt het Zuid-Amerikaanse land over een ruig berglandschap. 

In het zuidoosten van het land – en aan de grens met Brazilië – ligt het nationale park van Canaima. Dat park bestaat uit talrijke tafelbergen. Toch zijn deze bergen niet de blikvanger van het park, maar de waterval die van een van de bergen stroomt. De Ángelwaterval in het nationale park van Canaima is de hoogste vrij vallende waterval. In totaal neemt de stroming een duik van 807 meter. 

Bekijk hier de video:

 In de video vliegen we naar het nationale park van Canaima. Boven een groen junglelandschap toren indrukwekkende tafelbergen uit. Met een drone maak je een vrije val, door de wolken, naar de jungle. Van deze zandstenen rotswanden stroomt de Ángelwaterval, de hoogste vrij vallende waterval. Met opzwepende muziek val je parallel met de stroming de diepte in.

Artiest: Je vliegt mee met de drone van Ellis van Jason. De Zwitser studeerde Mechanisch Ingenieur aan ETH Zurich. Hij gebruikte zijn technische bagage om zijn eigen drone te bouwen. Ellis werkte de voorbije jaren al samen met Netflix, Sky en Ford.
Over deze reeks '5 Sterren Video’: we presenteren topvideo's over bestemmingen die tot de verbeelding spreken. En we geven een korte uitleg over de bestemming en over de maker. Bekijk de video's en beleef de prachtige bestemmingen.
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek