5 Sterren Video Toscane

Reis mee met video’s over verre, exotische bestemmingen in alle uithoeken van de wereld. GRANDE.be selecteert video’s van absolute topkwaliteit, gemaakt door creatieve reporters over de hele wereld: ontdek hier Toscane

In Midden-Italië word je terug gekatapulteerd in de tijd wanneer je door Toscane rijdt. Als je de historische hoofdstad Firenze verlaat, kronkel je over grindwegen naar het volgende renaissance dorp. Je passeert er uitgestrekte wijngaarden en groene landschappen, die worden omarmd door talrijke heuvels. 

De streek van Leonardo da Vinci staat bekend om zijn wijngaarden en historische steden zoals: Firenze, Pisa, Lucca en Siena. Elk jaar, in de eerste week van maart, rijdt een peloton over de kronkelende Toscaanse grindwegen de Strade Bianche. De renners starten in het hartje van Siena en rijden bijna 200 kilometer langs de indrukwekkende en kenmerkende landschappen uit de streek. 

Strade Bianche betekent witte wegen en verwijst naar de onverharde grind- en krijtwegen die het peloton in een lus van en naar Siena bekampen. De wedstrijdbeelden van de voorjaarsklassieker zijn postkaartplaatjes. Zo waait er door een uitgestrekt heuvellandschap een witte stofwolk van een peloton van honderden renners, die over de grindwegen racen. Dankzij het landschap werd de Strade Bianche al snel tot een van de meest intense en romantische koersen bestempeld. 

Bekijk hier de video:

 In de video rijden twee amateurwielrenners het parcours van de Strade Bianche met een gravelbike. Op hun eigen tempo nemen ze de tijd om de natuurpracht en gastronomie van Toscane te ontdekken. Het wordt geen eendagskoers, maar een meerdaagse trektocht over de witte grindwegen van Toscane. 

Artiest: De video is afkomstig van Cannondale, de leverancier van de gravelbikes die werden gebruikt. Matthijs en Kyrill zijn de twee vrienden van dienst die de roadtrip fietsen. De twee Nederlanders genieten van hun meerdaagse Strade Bianche door Toscane. 
Over deze reeks '5 Sterren Video’: we presenteren topvideo's over bestemmingen die tot de verbeelding spreken. En we geven een korte uitleg over de bestemming en over de maker. Bekijk de video's en beleef de prachtige bestemmingen.
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek