5 Sterren Video Sierra Nevada

Reis mee met video’s over verre, exotische bestemmingen in alle uithoeken van de wereld. GRANDE.be selecteert video’s van absolute topkwaliteit, gemaakt door creatieve reporters over de hele wereld: ontdek hier Sierra Nevada.

In het westen van de Verenigde Staten rijzen de granieten bergtoppen van de Sierra Nevada uit de Californische bodem. Het gebergte is maar liefst 640 kilometer lang en 110 kilometer breed. In de besneeuwde bergketen is de Mount Whitney met een hoogte van 4421 meter het hoogste punt van het Amerikaanse vasteland.

Een van de meest bekende plekken van de Sierra Nevada is Lake Tahoe, een uitgestrekt zoetwatermeer in het noorden van de bergketen met een oppervlakte van 490 vierkante kilometer. Op de westelijke flanken van de Sierra Nevada huisvest zich een van de meest bekende nationale parken ter wereld: het Yosemite National Park. Het park bevindt zich in een dal en is omgeven door granieten rotswanden, waaronder de beroemde bergwand El Capitan.

De bergketen beschikt over verschillende types fauna en flora, die afhankelijk zijn van de hoogte van het landschap. Tot 2000 meter hoogte floreren dennen-, jenever- en mammoetbomen en leven er nog wilde Amerikaanse beren. Hoe hoger het landschap reikt, hoe meer het verandert in de besneeuwde bergen waarnaar de Sierra Nevada is vernoemd. 

Bekijk hier de video:

 In de video reizen we naar het zuiden van de Sierra Nevada. In het Sequoia National Park vinden we de bron van de Kaweah River, een natuurlijke stroom van 54,1 kilometer. Na een tocht met een felroze kajak door het granieten berglandschap van de Sierra Nevada mondt de rivier uit in de San Joaquin Valley. Dankzij het berglandschap telt de rivier meerdere stroomversnellingen die een uitdaging vormen voor de kajak. 

Artiest: De video werd gemaakt door de Amerikaanse avonturier Dane Jackson. Hij omschrijft zichzelf als: 'That guy in the pink kayak' en is een extreme athlete voor Red Bull. Als professionele kajakatleet won hij meer dan 80 wedstrijden. Doorheen het jaar reist Dane zo'n acht maanden in functie van zijn passie. 
Over deze reeks '5 Sterren Video’: we presenteren topvideo's over bestemmingen die tot de verbeelding spreken. En we geven een korte uitleg over de bestemming en over de maker. Bekijk de video's en beleef de prachtige bestemmingen.
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek