5 Sterren Video Samoa

Reis mee met video’s over verre, exotische bestemmingen in alle uithoeken van de wereld. GRANDE.be selecteert video’s van absolute topkwaliteit, gemaakt door creatieve reporters over de hele wereld: ontdek hier Samoa.

We laten je het prachtige verhaal van Samoa ontdekken. Het eiland in Polynesië ligt tussen Nieuw-Zeeland en Hawaï. Samoa werd in 1722 ontdekt door de Nederlander Jacob Roggeveen.

Omdat het eiland zo onbereisd is, behoudt Samoa zijn traditionele cultuur. De Samoanen geloven in hun eigen scheppingsverhaal. Hun god Tagaloa creëerde hemel, aarde, water en leven. 

En wat een natuur heeft Tagaloa geschapen! Zo beschikt Samoa met de To Sua Ocean Trench over een van de mooiste natuurzwembaden ter wereld. In een vulkanische krater duik je in een kristalheldere waterpoel. Al blijft het eiland vooral bekend vanwege de tropisch witte stranden met ranke palmbomen.

Nergens ter wereld viert men zo vroeg nieuwjaar als in Samoa. Het vuurwerk verlicht het eiland – middenin de Stille Oceaan –  maar liefst 13 uur vroeger dan in België. Op slechts 160 kilometer ten oosten van Samoa viert men in Amerikaans-Samoa als laatste Nieuwjaar. Wie zich haast, kan dus twee keer aftellen. 

Bekijk hier de video:

 De video is het verhaal van de Samoaan. Op het eiland in de Stille Oceaan zijn de inheemse culturen en tradities goed bewaard gebleven. Op ritmische trommelslagen dansen Samoanen met fakkels. De indrukwekkende choreografie wordt afgewisseld met prachtige cinematografie van de natuurpracht op het eiland, die net als de inheemse cultuur onaangetast bleef. Het verhaal van Samoa wordt verteld in hun traditionele taal. Dankzij Engelse ondertiteling kan je hun prachtige verhaal ontdekken. 

Artiest: De video is een van de meest persoonlijke verhalen die Ben Mikha filmde. De creatieveling woont in Nieuw-Zeeland, maar zijn roots liggen in Samoa. In zijn video's deelt hij het liefst verhalen over cultuur, reizen en onontdekte gebieden. In 2017 werd Ben uitgekozen om stage te lopen bij Discovery Channel. Voor dat medium reisde hij naar tien landen om indrukwekkende reisreportages te maken, die miljoenen mensen zouden bereiken. 
Over deze reeks '5 Sterren Video’: we presenteren topvideo's over bestemmingen die tot de verbeelding spreken. En we geven een korte uitleg over de bestemming en over de maker. Bekijk de video's en beleef de prachtige bestemmingen.

 

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek