5 Sterren Video Raja Ampat

Reis mee met video’s over verre, exotische bestemmingen in alle uithoeken van de wereld. GRANDE.be selecteert video’s van absolute topkwaliteit, gemaakt door creatieve reporters over de hele wereld: ontdek hier Raja Ampat.

In het zuidwesten van Indonesië ligt Raja Ampat, een archipel met indrukwekkende natuur. In totaal bestaat Raja Ampat uit 1.500 kleine eilanden, die nauwelijks worden bewoond. En daarmee bedoelen we door mensen, want de eilanden van Raja Ampat staan bekend om de rijkste biodiversiteit ter wereld te huisvesten. 

De granieten kliffen van Raja Ampat zijn voornamelijk begroeid met tropische regenwouden. De eilandengroep is een paradijs voor fauna en flora. Niet voor niets slaan er verschillende soorten paradijsvogels hun vleugels uit. Toch staat de archipel vooral bekend als het epicentrum van het maritieme dierenrijk. 

Het water dat de eilanden omringt is de thuisbasis van 540 soorten onaangetaste koralen met meer dan 1.000 verschillende soorten koraalvissen. Om deze reden beschikt Raja Ampat over het meest diverse koraalrif ter wereld. Elke duik in het heldere water is anders. Dat komt omdat er maar liefst 75% van alle soorten onderwaterdieren in de wateren van Raja Ampat leeft. 

Bekijk hier de video:

 In de video besluit een avonturier zijn stressvolle bestaan in Melbourne op te zeggen voor een leven in Bali. Maar voor hij dat gaat doen, ontdekt hij eerst de indrukwekkende fauna en flora van Raja Ampat. Hij reist naar een tropisch paradijs om te duiken naar zijn favoriete vis: de koraalduivel. Na enkele minuten duiken, wordt de groep omringd door tientallen groene zeeschildpadden. Geniet mee van een zonsondergang na het duiken en sta ’s ochtends mee op met het gefluit van een van de vele paradijsvogels in Raja Ampat. 

Artiest: De Australische avonturier Benn Tkalcevic reisde voor deze video naar Raja Ampat. Sinds hij zijn studies als Sound Effect Monteur heeft stopgezet, is Ben een professioneel YouTuber. Op zijn YouTube-kanaal uploadt Ben indrukwekkende reisvideo's over verborgen parels in Azië en Oceanië.
Over deze reeks '5 Sterren Video’: we presenteren topvideo's over bestemmingen die tot de verbeelding spreken. En we geven een korte uitleg over de bestemming en over de maker. Bekijk de video's en beleef de prachtige bestemmingen.
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek