5 Sterren Video Peru

Reis mee met video’s over verre, exotische bestemmingen in alle uithoeken van de wereld. GRANDE.be selecteert video’s van absolute topkwaliteit, gemaakt door creatieve reporters over de hele wereld: ontdek hier Peru.

Langs de westkust van Zuid-Amerika vind je het voormalige Incarijk dat nu Peru heet. De hoofdstad Lima grenst aan de Grote Oceaan. Peru grenst in het Zuid-Amerikaanse vasteland ook nog aan Ecuador, Colombia, Brazilië, Bolivia en Chili. Peru staat vooral bekend om zijn rijke geschiedenis en indrukwekkende landschappen.

De bekendste plek in Peru is naar alle waarschijnlijkheid de Machu Picchu. Deze historische stad werd in de 15e eeuw door Inca’s gebouwd en bewoond op een bergtop in het Andesgebergte. De indrukwekkende site behoort sinds 2007 tot een van de zeven wereldwonderen. 

Het indrukwekkende Andesgebergte doorkruist het land van noord naar zuid. In Cuzco komen het Andesgebergte en de historische Incacultuur samen. Want de voormalige Incahoofdstad was destijds het culturele en religieuze centrum van het Indianenvolk. 

Bekijk hier de video:

 In de video reist een koppel naar de bergflanken, die de Heilige Vallei van Cuzco omhelzen. Op die plek slaapt een koppel in een transparante cabine langs een bergwand. Om in deze Skylodge te mogen slapen, moet het koppel eerst een via ferrata afleggen van zo’n 400 meter. Na dat avontuurlijke parcours geniet je mee van het indrukwekkende uitzicht van een nacht op een bergflank. 

Artiest: Alexander Travelbum vlogt tijdens zijn reizen. De Amerikaan ondtekt samen met zijn vriendin alle uithoeken van de wereld. Ze houden van avontuurlijke reizen naar indrukwekkende natuur. Naast Peru bezocht hij ook nog Pakistan, Mexico, Myanmar, Vietnam ...
Over deze reeks '5 Sterren Video’: we presenteren topvideo's over bestemmingen die tot de verbeelding spreken. En we geven een korte uitleg over de bestemming en over de maker. Bekijk de video's en beleef de prachtige bestemmingen.
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek