5 Sterren Video Noordpoolgebied

Reis mee met video’s over verre, exotische bestemmingen in alle uithoeken van de wereld. GRANDE.be selecteert video’s van absolute topkwaliteit, gemaakt door creatieve reporters over de hele wereld: ontdek hier het Noordpoolgebied.

Het witte landschap van de Noordpool strekt zich over de Verenigde Staten, Canada, Groenland, Noorwegen, Zweden, Finland, Rusland en IJsland. Samen met deze acht landen vormt de Noordelijke IJszee het noordpoolgebied. Het grote verschil met de Zuidpool is dat de Noordpool een bevroren ijskap is. Het meest zuidelijke continent Antarctica is een eiland, dat wordt overdekt door een grote ijskap. 

Omdat sommige stukken van de Noordelijke IJszee voor de kust van een land liggen, wonen er bijna vier miljoen mensen op het Noordpoolgebied. Het grootste deel van de bevolking bestaat uit Lappen en Eskimo’s. De Noordpool huisvest ook dieren, die zijn aangepast aan de extreme temperaturen zoals de ijsbeer, witte dolfijnen, walvissen, zeehonden en walrussen. 

Door de opwarming van de aarde verkleint het grondgebied van de Noordpool. Toch is het nog steeds mogelijk om op expeditie te gaan. Dat doe je door de noordelijke regio’s van een van de acht landen te bezoeken of door op excursie te gaan naar de Noordelijke IJszee. 

Bekijk hier de video:

 De video bevat spraakmakende beelden van een cameraman die voor BBC Earth zichzelf heeft opgesloten in een plexiglazen box. Met een camera in de hand probeert de reporter ijsberen te spotten. Tot op een gegeven moment een ijsbeer de man in de gaten krijgt en de plexiglazen box komt inspecteren.

Artiest: De video is een fragment uit de BBC serieThe Polar Bear Family and Me. In functie van die reeks kroop de Britse journalist Gordon Buchanan in een plexiglazen box om ijsberen te bestuderen.
Over deze reeks '5 Sterren Video’: we presenteren topvideo's over bestemmingen die tot de verbeelding spreken. En we geven een korte uitleg over de bestemming en over de maker. Bekijk de video's en beleef de prachtige bestemmingen.
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek