5 Sterren Video Montana

Reis mee met video’s over verre, exotische bestemmingen in alle uithoeken van de wereld. GRANDE.be selecteert video’s van absolute topkwaliteit, gemaakt door creatieve reporters over de hele wereld: ontdek hier Montana.

Montana dankt haar naam aan het indrukwekkende landschap. De 41e deelstaat van de Verenigde Staten grenst in het noorden van het land aan Canada. Het Spaans woord montaña verwijst naar de bergen, die het landschap van de staat domineren. 

De Rocky Mountains zorgen in het westen van Montana voor indrukwekkende taferelen. Naast bergen beschikt Montana over nog meer natuurpracht. In het Glacier National Park ligt meer dan 4000 km2 aan wildernis, bergketens en historische gletsjers. Die dateren nog uit de ijstijd. 

Na de ijstijd begonnen de gletsjers te smelten. Daardoor ontstonden er prachtige watervallen en indrukwekkende meren in het Glacier National Park. Met meer dan 1100 km aan wandelroutes is het nationaal park het walhalla voor wandelaars.

Bekijk hier de video:

 De video toont de kleuren van Montana. Het hellende landschap wordt bewoond met grizzlyberen, berggeiten en schapen. De bergflanken zijn bedekt met donkergroene natuur, indrukwekkende watervallen en kronkelende wandelpaden. We volgen een wandeling door de ongerepte natuur van Montana. Het hoogtepunt van hun reis is het aanschouwen van de laatste zonnestralen van de dag op een eeuwenoude bergketen. 

Artiest: De video werd gemaakt door Aidin Robbins, een filmmaker uit de Verenigde Staten. De Amerikaan heeft een voorliefde voor camera's en onaangetaste natuur. Hij kan elke dag van prachtige natuur genieten want hij woont in the Blue Ridge, een bergketen in het oosten van de VS die deel uitmaakt van de Appalachen. Al acht jaar maakt hij indrukwekkende natuurvideo's. Dat leverde hem al samenwerkingen op met CamelBak en Beautiful Destinations.
Over deze reeks '5 Sterren Video’: we presenteren topvideo's over bestemmingen die tot de verbeelding spreken. En we geven een korte uitleg over de bestemming en over de maker. Bekijk de video's en beleef de prachtige bestemmingen.
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek