5 Sterren Video Lapland

Reis mee met video’s over verre, exotische bestemmingen in alle uithoeken van de wereld. GRANDE.be selecteert video’s van absolute topkwaliteit, gemaakt door creatieve reporters over de hele wereld: ontdek hier Lapland.

In het noorden van Scandinavië vind je Lapland. Daar heerst een landschap van naaldbossen, ongerepte rotsen en uitgestrekte meren. Wie weet zie je wel een rendier langs de oever van het meer. De dieren waken over het noorden van Scandinavië! Wist je dat er meer rendieren leven dan mensen in het pure landschap van Lapland?

Elk seizoen heeft Lapland wel iets te bieden. Wanneer het landschap is bedekt onder een wit sneeuwtapijt, warm je lekker op voor de open haard of in een traditionele sauna. En als de hemel helder is, word je op het einde van de dag nog beloond met een betoverend noorderlicht. 

Het zijn lange zomeravonden in Lapland, want in die periode gaat de zon er nooit onder. Tijdens deze maanden kan je op je eigen ritme de ongerepte natuur van het noorden ontdekken. Open je klapstoel langs een meer, hengel naar vis of neem een verfrissende duik. 

Bekijk hier de video:

 Een koppel tekent de route uit voor hun reis naar Lapland. Met een camera in de hand trekken ze met een volgeladen rugzak op avontuur door de prachtige natuur van Noord-Scandinavië. Het koppel wandelt over een uitgestrekt heuvelachtig landschap. Rendieren grazen en het koppel blijft azen op een indrukwekkende reis. Ze houden halt, bouwen een kampvuur en zetten hun tent op. De avond valt op de tonen van knetterend vuur.

Artiest: De video is afkomstig van de camera van de Finse Seela Korpilähde. Samen met haar partner trok ze door de ongerepte natuur van Lapland. Seela werkt als monteur van videomateriaal en onderhoudt daarnaast haar eigen YouTube-kanaal. Daar post ze fraaie video's van haar reisverhalen. Seela zoekt meestal te voet naar prachtige plaatsen in de wilde natuur. 
Over deze reeks '5 Sterren Video’: we presenteren topvideo's over bestemmingen die tot de verbeelding spreken. En we geven een korte uitleg over de bestemming en over de maker. Bekijk de video's en beleef de prachtige bestemmingen.
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek