5 Sterren Video Amazone

Reis mee met video’s over verre, exotische bestemmingen in alle uithoeken van de wereld. GRANDE.be selecteert video’s van absolute topkwaliteit, gemaakt door creatieve reporters over de hele wereld: ontdek hier de Amazone.

Adem in, adem uit in de longen van onze planeet: het Amazonewoud. Het grootste regenwoud op aarde betrekt Brazilië, Peru, Colombia, Venezuela, Bolivia, Guyana, Suriname, Ecuador en Frans-Guyana. Meer dan de helft van het woud floreert voornamelijk in Brazilië.

Nergens ter wereld leven zoveel dieren en planten als in het Amazonewoud. Langs de bekken van de Amazonerivier bloeien 40.000 soorten planten. Tussen al dat groen leven 1.300 soorten vogels, 427 soorten zoogdieren en 378 soorten reptielen. Sinds 1999 werden er zo’n 2.000 soorten nieuwe planten en dieren ontdekt. Het woud leeft en laat leven. 

In het Amazonegebied wonen ook mensen. In totaal zelfs 30 miljoen! Het gaat vooral om inheemse volkeren uit Brazilië, Colombia, Peru, Bolivia, Venezuela en Ecuador. Deze arme volkeren leven niet volgens onze wetten en regels, maar zijn aangepast aan het leven in een tropisch woud. 

Bekijk hier de video:

 In de video vlieg je als een tropische vogel door de fauna en flora van het Amazonewoud. Op de tonen van relaxerende muziek maak je kennis met krokodillen, cheeta’s, tropische vissen, de rijke natuur en nog veel meer. Je vliegt over regenwouden en vaart over de Amazonerivier. De wondermooie natuur van het Amazonewoud ontdekte je nog nooit op zo’n manier. 

Artiest: Het YouTube-kanaal van Dream Soul combineert relaxerende muziek met beelden van indrukwekkende natuurpracht. De makers van Dream Soul componeren zelf de muziek, die harmoniseert met de natuur. Hun muziek is ook terug te vinden op alle kanalen van Helios Records.
Over deze reeks '5 Sterren Video’: we presenteren topvideo's over bestemmingen die tot de verbeelding spreken. En we geven een korte uitleg over de bestemming en over de maker. Bekijk de video's en beleef de prachtige bestemmingen.
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek