Zonder zorgen naar Nedersaksen

Wie zonder zorgen wil reizen en een onvergetelijke vakantie wil beleven, is in Nedersaksen aan het juiste adres. Deze regio in het noordwesten van Duitsland zet sterk in op het certificeringssysteem: 'Reisen für Alle'. Dit houdt in dat mensen met een mobiliteitsbeperking onbezwaard op vakantie kunnen gaan en kunnen kiezen uit verschillende accomodaties en activiteiten. Met inmiddels meer dan 400 toegankelijke accommodaties, belevenissen en bezienswaardigheden voor mensen met een beperking, zorgt Nedersaksen ervoor dat iedereen zich welkom voelt en kan genieten van een ontspannen vakantie.

Beleef de Waddenzee van dichtbij

Aan de kust in Nedersaksen kan je heel intens de natuur beleven: proef en ruik er de zilte zeelucht of voel de stevige zeebries. Mensen met een bewegingsbeperking kunnen dankzij strand-en waterrolstoelen door het rulle zand en water rijden op de Ostfriese Waddeneilanden. Of verkies je liever een wadwandeling met gids in een exclusieve 'Wattmobil'? Tal van mogelijkheden dus om de Waddenzee van heel dichtbij te beleven.

Ontspan in toegankelijke kuuroorden

Twee kuuroorden in Nedersaksen dragen intussen al het label 'Reisen für Alle' en zijn dus toegankelijk voor mensen met een beperking. Het eerste kuuroord Bad Zwischenahn ligt in het fraaie parklandschap van het Ammerland. Dankzij de vele zitgelegenheden is het hier zeer fijn vertoeven. Je kan er ook voor kiezen om een boottocht te maken op het Zwischenahner Meer die je een prachtig uitzicht biedt op het helderblauwe water. Gaat je voorkeur uit naar verkenning op het land? Ga dan op culinaire stadswandeling en maak kennis met een aantal bijzondere specialiteiten uit Bad Zwischenahn.

Het andere gemoedelijke kuuroord waar je goed kan ontspannen is Bad Bevensen met zijn bloeiende planten en prachtige vijver met waterlelies. Dobber in de Jod-Sole-Therme met heilzaam water en geniet van de fijne wellnessactiviteiten. Overnachten kan je bijvoorbeeld in het ernaast gelegen moderne en volledige barrièrevrije Heidehotel.

Op avontuur in Harz

Het boomkroonpad in Bad Harzburg biedt rolstoelgebruikers een heel nieuwe kijk op de natuur. Het 1000 meter lange pad is 26 meter hoog en loopt tussen de oeroude boomtoppen, wat zorgt voor een heerlijk uitzicht over het Nationalpark Harz. Onderweg kom je alles te weten over de oerknal, het milieu en de geschiedenis van Harz.

Een bijzondere blik in de mijngeschiedenis van de streek krijg je in de Rammelsbergmijn in Goslar. Dit belangrijke industriële monument is UNESCO Werelderfgoed. In een oud omgebouwd mijntreintje kunnen ook rolstoelgebruikers de oude ondergrondse mijngangen bezichtigen.

Bij het observatorium in Sankt Andreasberg krijgen slechtzienden en blinden een uniek inzicht in het heelal dankzij 3D-modellen van hemellichamen. Het is bovendien een van de weinige sterrenwachten die ook voor rolstoelgebruikers toegankelijk is.

Meer info

Kijk voor meer informatie op www.vakantieland-nedersaksen.nl. Hier kun je ook de Duitstalige brochure 'Reisen für Alle in Niedersachsen' bestellen, met daarin nog veel meer inspirerende ideeën.

Copyright foto's: © Baumwimpfelpfad – Fotoweberei, © Christian Bierwagen & © www.ostfriesland.travel
 GRANDE.be reporter Phebe Coppens volgt de toeristische actualiteit en schrijft elke week een nieuwsbericht, over Vlaanderen of ver daarbuiten.

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"

Aan de toegangspoort naar het Zwarte Woud in Baden-Baden ligt het hotel Roomers Baden-Baden Autograph Collection. Het luxueuze hotel biedt unieke gastvrijheid en topkwaliteit.

..."
GRANDE reporter Gert Van Wichelen
bezocht dit hotel en schreef:
"

Wie in München een relax maar toch ook levendig ultramodern tophotel zoekt, is in Roomers München aan het juiste adres! Dit 5 sterren-hotel van de Gekko hotelgroep behoort tot de Autograph Collectie. Trekpleister is het IZAKAYA Aziatische restaurant annex bar.

..."
"

Hotel Das Neue Moselschlösschen in Traben ligt prominent op 150 m van de stalen brug, die Traben met Trarbach verbindt over de Moezel.

..."
"

Wij logeerden in Hotel Birkenhof, een hotel dat al generaties wordt uitgebaat door de familie Dietrich en zich onderscheidt door zijn gastronomische streekkeuken. Bij het ontbijt wordt huisgemaakte charcuterie geserveerd. De kamers zijn ruim, maar klassiek van snit.

..."
"

Kasteelhotel Friedrichsrughe ligt middenin de weelderige natuur en combineert in zijn statige gebouwen luxe met een rijke geschiedenis, met natuurlijk alle moderne comfort binnen handbereik.

..."
"

Dit kleine idyllische hotel ligt net over de grens met Luxemburg en wil per se klein en fijn blijven. Ondanks een Michelinster slaagt kok Harald Rüssel daar wonderwel in. Naast een toprestaurant kan je op het grote landgoed ook vijvers en een bloementuin vinden.

..."
"

Dit stijlvolle en moderne hotel bevindt zich in een futuristisch gebouw aan de Rijn, op een boogscheut van het centrum. Door de constructie van het glazen gebouw heb je een subliem uitzicht over de rivier, de stad en het omliggende landschap.

..."
"

Dit hotel bewijst meteen dat logeren in Duitsland niet altijd in oubollige Gasthäuse hoeft te gebeuren. Strak design en moderne kunst voeren hier de boventoon. Kunstenaar Heiko Nemitz zette dit hotel op een geslaagde manier naar zijn hand.

..."
"

Deze verblijfplaats herbergt ruime kamers met oog voor hedendaags design en alle modern comfort. Dit elegante hotel biedt een ongedwongen sfeer, waar je kunt relaxen na een dagje cityhoppen.

..."
"

Dit voormalige kasteel is eigendom van de Academie voor Klassieke Muziek. Het hele jaar door zijn er oefensessies voor concerten. In het andere deel van het kasteel werd een hotel met zo'n veertig kamers opgetrokken.

..."