Reizen per video in Jordanië

Ga mee op reis door een cameralens. GRANDE.be geeft je een unieke blik op bestemmingen om bij weg te dromen. Herontdek in slechts enkele minuten Jordanië. 

Aan de Jordaan-rivier en de Dode Zee ligt Jordanië. Tot 1917 behoorde Jordanië tot het Ottomaanse Rijk. In het Midden-Oosten vind je een mix van cultuur, natuur en geschiedenis. Midden in de woestijn ligt Petra, een adembenemende stad die werd gebouwd in gigantische roodoranje rotsen. 

De woestijnen in Jordanië bieden meer dan alleen wat zand. Bezoek de Wadi Rum, een woestijn met rotsformaties van zandsteen. Net als Petra werd ook de Wadi Rum bewoond. Met als gevolg dat er in de roodoranje stenen nog traditionele inscripties en rotstekeningen te vinden zijn. 

Doorkruis de parel van het Midden-Oosten en ontdek met een jeep alle geheimen van de rode woestijnen. Proef van de traditionele Jordaanse keuken met een bord Mansaf, een combinatie van lamsvlees, rijst en gefermenteerde yoghurt, alvorens je gaat drijven in de Dode Zee.

Voor de reeks 'Reizen per video' selecteren we de beste video van een bepaalde bestemming. Daarbij geven we telkens een woordje uitleg over de bestemming en over de video. We raden vooral aan om de video te bekijken.

 

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels