GRANDE Gouden Reportage: Uitwaaien in Normandië

Normandië heeft een rijke geschiedenis gecombineerd met een geweldig landschap. Dit maakt Normandië een van de meest veelzijdige regio's van Frankrijk. Bezoekers kunnen gaan wandelen in een van de vele prachtige natuurgebieden, op ontdekking gaan in de historische dorpjes en indrukwekkende oorlogsmonumenten bezoeken. Het contrast met de witte krijtrotsen en de zee brengt een bijna sprookjesachtige sfeer met zich mee. 

 Dit artikel verscheen in het GRANDE magazine van februari 2002 en is geschreven door Sandra Genijn, met foto's door Vincent Dendievel.

Je kan het hele artikel pagina per pagina herbeleven via deze link 

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

GRANDE reporter Gert Van Wichelen
bezocht dit hotel en schreef:
"

Al sinds 1913 is het vijfsterrenhotel 'Le Royal' van de hotelgroep Barrière een prachtig toeristenoord aan de Normandische kust.

..."
"

In dit stijlvolle belle-époquehotel schreef Marcel Proust zijn wereldberoemde 'A la recherche du temps perdu'. Hij was er zonder meer onder de indruk van de grote spiegels, kristallen luchters, loungefauteuils en de prachtige ligging aan het strand.

..."
"

Dit Normandische hotel is een prachtig, uit hout opgetrokken boerderijhuis aan de rand van een bos, net naast een charmante bloementuin.

..."