Beleef een magische reis in Ligurië met deze 5 evenementen

De Italiaanse regio Ligurië, gekenmerkt door zijn heldere water en rotsachtige kust heeft het hele jaar door heel wat in petto voor ieder van ons. Wij lijsten alvast 5 evenementen op die je niet mag missen.

1. The Ocean Race 2023: 24 juni – 2 juli

In Genua vind begin deze zomer The Grand Finale, de laatste etappe van The Ocean Race 2023 plaats. Het is een historisch evenement dat, samen met de Olympische Spelen en de America's Cup, de grand slam van het zeilen vertegenwoordigd en dit jaar 50 kaarsjes mag uitblazen. De Ligurische hoofdstad, met het nieuwe Waterfront di Levante, ontworpen door de Genuese architect Renzo Piano, zal worden omgetoverd tot een waar ‘Ocean Live Park’, waar zeilen, eten, muziek en duurzaamheid de hoofdrolspelers zullen zijn tijdens het negen dagen durende evenement.

2. Madonna Bianca: 17 augustus

Elk jaar heerst in Porto Venere op 17 augustus een magische sfeer tijdens het religieuze festival gewijd aan de Madonna Bianca, een wonderbaarlijk schilderij op perkament, dat bewaard wordt in de huidige kerk van San Lorenzo. Bij het vallen van de avond wordt het dorp Porto Venere, bezaaid met kleine lichtjes terwijl de wonderbaarlijke Madonna Bianca in processie  wordt gedragen.

3. Olioliva: 3 – 5 november

In Imperia word je van 3 tot 5 november volledig ondergedompeld in de kunst en traditie van de olijfolie. In de prachtige omgeving van het stadscentrum van Oneglia kan je een marktbeurs bezoeken die volledig gewijd is aan olijfolie. Je wordt er overspoeld door proeverijen, congressen en tentoonstellingen.

4. Swimtheisland: 30 september – 1 oktober

Het jaarlijkse zwemevenement ‘Swimtheisland’ vindt dit jaar plaats in de Italiaanse regio Ligurië. Deze regio wordt gekenmerkt door helder water, een rotsachtige kust en biedt een prachtig uitzicht op zee. Tijdens het evenement krijg je de kans het beschermde mariene gebied van Bergeggi te verkennen. Het is een magische plek waar je een onschatbaar erfgoed kan vinden aan onderwatergrotten en spectaculaire duikplekken zoals de ‘Canalone’, de ‘Pifferaio’ en de zeegrot van ‘Punta Predani’.

5. Man Ray. Opere 1912 – 1975: tot en met 9 juli

De tentoonstelling getiteld “Man Ray. Opere 1912 – 1975' is een eerbetoon aan het werk van de grote meester Emmanuel Radnitzky, ook bekend als Man Ray, die in 1976 in Parijs stierf. Hij is de geschiedenis ingegaan als een van de grootste fotografen van de laatste eeuw maar ook als originele schilder, beeldhouwer, avant-garde filmmaker en grafisch ontwerper. De tentoonstelling toont de originaliteit, innovaties en bijdragen van de kunstenaar aan de evolutie en creatie van de avant-garde cinema. 

Meer info:

Alle info over The Ocean Race 2023 vind je hier.
Alle info over de processie van de Madonna Bianca vind je hier.
Alle info over het olijfoliefestival vind je hier.
Alle info over 'Swimtheisland' vind je hier.
Alle info over de tentoonstelling van Man Ray vind je hier.

 GRANDE.be reporter Phebe Coppens volgt de toeristische actualiteit en schrijft elke week een nieuwsbericht, over Vlaanderen of ver daarbuiten.

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"

Aan het Lago Maggiore in Stresa, Italië is het heerlijk ontspannen in het vijfsterrenhotel Villa e Pallazo Aminta.

..."
GRANDE reporter Gert Van Wichelen
bezocht dit hotel en schreef:
"
Villa d'Amelia is een stijlvol en hedendaags hotel, 15 kilometer ten zuiden van Alba.
..."