Primeur in de wintersport: Club Med opent Exclusive Collection in Val d’Isère

Jezelf verwennen met het weelderige comfort van een authentiek verblijf na een dag vol adrenaline op de spectaculaire skipistes van het Franse gebergte? In het gloednieuwe vijfsterren Club Med Exclusive Collection in het skioord Val d’Isère kan dat. Een week voor de officiële opening waren wij al present. Hoog tijd dus om ons geluk te delen!

Met bijna 80 resorts in de wereld is Club Med een fenomeen. Maar een Club Med Exclusive Collection in de bergen? Dat is een primeur. Want Club Med brengt voor het eerst een vijfsterren luxe resort naar een skioord. En dus naar de magische sneeuwpracht en de skigebieden van Val d’Isère en Tignes.

Vertrouwde Club Med-service, maar dan met een luxueuzere twist

Als je in één van de 216 Deluxe kamers of suites binnenstapt, betreed je een warme ruimte dankzij de mix van natuurlijke materialen zoals hout, natuursteen en wol. Elke kamer bestaat uit twee gezellige gedeeltes: een zithoek met bank, bureau, een ruime kast waarin je moeiteloos je hele koffer kwijt kunt en een apart toilet. Het slaapgedeelte beschikt over een aparte badkamer met bad en regendouche. Hiermee is alle comfort aanwezig voor een weelderig verblijf.

Het interieur van het resort is nieuw, de service optimaal en de bergsfeer luxueus maar verwelkomend. Waar vroeger Club Med-kamers wel eens aan de eenvoudige kant waren, is in deze Exclusive Collection duidelijk aandacht besteed aan de totaalervaring.

Zo profileert de Club Med Exclusive Collection in Val d’Isère zich als de thuishaven voor de meerwaardezoeker: met een 24/7 conciërgeservice, een spa met massagebehandelingen, een zonneterras, een verwarmd zwembad en bubbelbad buiten in de sneeuw.

Club Med kiest bewust voor de authenticiteit van Val d’Isère

Val d’Isère is een iconisch skidorp in de Alpen, op een boogscheut van de Italiaanse grens. Samen met het buurdorp Tignes vormt het het skigebied ‘Espace Killy’, dat zijn naam ontleent aan de beroemde skikampioen Jean-Claude Killy.

Val d’Isère en Tignes zijn gekend om hun indrukwekkende netwerk aan uitstekende skipistes, goed voor 300 kilometer gevarieerd ski- en snowboardplezier. Hier vind je brede afdalingen voor beginnende skiërs en uitdagende off-piste mogelijkheden voor de echte adrenalinejunkies. Voeg daar nog het bergtreintje aan toe dat je naar de beroemde bergtop La Grand Motte op meer dan 3400 meter hoogte tuft en je bent helemaal gecharmeerd.

Wat we missen in de artificiële resorts en de toeristische drukte van vele Franse skigebieden, vinden we terug in Val d’Isère: authenticiteit. In de gezellige dorpskern wandel je door de pittoreske winkelstraatjes en langs het charmante kerkje.

Onder professionele begeleiding van de hellingen

Tijdens een verblijf in Club Med Exclusive Collection in Val d’Isère kan je genieten van persoonlijke ski- of snowboardbegeleiding van ervaren instructeurs van ESF (Ecole du Ski Français). Of hoe klinkt een avontuurlijke bergtocht met hun begeleiding?

De ski-excursie van ESF is een absoluut hoogtepunt. Een dag lang glijden we over de besneeuwde hellingen, doorkruisen het skigebied en passeren langs de meest opvallende plekken. Is deze begeleiding van de ESF-monitoren dan alleen geschikt voor ervaren skiërs of snowboarders? Zeker niet. Met plezier en gemoedsrust op je ski’s of snowboard staan vormt hier de boventoon.

Unieke belevenissen naast de piste

Ben je al een expert op de latten of wil je winterpret een unieke draai geven? Naast begeleide ski- en snowboard excursies met ESF, organiseert Club Med een gevarieerd scala aan sneeuw- en buitenactiviteiten. Zo ravotten de jongste kinderen in de ‘Jardin des Neiges’ en opteren waaghalzen voor een toertje fatbiken in de sneeuw.

Staat ook op de agenda: een sneeuwschoenwandeling. Je baant je een weg door het glinsterende sneeuwlandschap op speciale schoenen voorzien van een breed draagvlak. Op deze manier klauter je door de sneeuw om diverse hindernissen te overwinnen, zoals struiken en bomen. Maar smeer je kuiten in voor zo’n sneeuwschoenwandeling: een goede conditie is wel vereist.

Alpine Ski World Cup

Bij de start van het skiseizoen pikken we ook nog de Alpine Ski World Cup slalom, reuzeslalom en afdaling mee. Combineer die adembenemende vergezichten met een bruisende sfeer en een anderhalf uur durend spannend schouwspel en je kunt wel zeggen dat je volop hebt genoten.

Gevarieerde culinaire verwennerijen

Gevarieerde gerechten? Een indrukwekkende selectie aan wijnen? Een moderne en warme sfeer? Driemaal oui in het restaurant ‘Les Millésimes’. Maar vergeet dan wel niet te reserveren. Ieder menu is seizoensgebonden om de beste ingrediënten te garanderen. Het hoofdrestaurant ‘La Bellevarde’ biedt dan weer markthalstandjes boordevol lokale gerechten die aan ieders smaakpalet voldoen. Geniet bijvoorbeeld van het ultieme wintersportgevoel met een heerlijke, traditionele raclette.

Om van de lekkerste drankjes en cocktails te nippen, kies je uit ‘La Légende’ vlakbij het podium waar Club Med z’n events organiseert of het relaxte ‘Le Refuge’. Het reuzeterras van ‘Le Chalet’ is de meest gezellige plek: het beidt een fenomenaal uitzicht én het is een prachtig zonneterras met tientallen eetstanden en drankpaviljoenen. Een gelukzalig gevoel overvalt ons als we tijdens een zonnige namiddag neerploffen met een hapje en een warme chocomelk.

De Gentils Organisateurs staan voor je klaar

Veel sneeuwzekerheid, een postkaartwaardig landschap, sympathieke ‘Gentils Organisateurs’ of GO’s, lekker eten, skipistes om u tegen te zeggen en een pleiade van andere activiteiten tussendoor. De ‘Gentils Organisateurs’ of GO’s beschouwen het als een eer om te werken voor het allereerste Club Med Exclusive Collection in een skiresort. De GO’s zijn volledig toegewijd om alles te organiseren voor hotelgasten, niet alleen service maar ook de traditionele Club Med activiteiten boordevol entertainment en ontspanning.

Kom tot rust tijdens een yogasessie of massage

Het hooggebergte biedt ook tal van mogelijkheden om je gezondheid een boost te geven. De Club Med Spa by Cinq Mondes en de Yoga By Heberson doen dat ook naast de skipistes.

Nadat je je skibotten hebt uitgetrokken, trakteer je jezelf op een ontspannende break in de Club Med Spa by Cinq Mondes. De sauna, hamam of jacuzzi bieden aangenaam ontspanvertier. Zet zeker ook een massage op je planning. Toen de masseuse merkte dat er in mijn rug en nek veel blokkades en opgehoopte stress aanwezig waren, ging ze nog eens extra tien minuten door. Dank je wel!

Wie zin heeft in een afwisselende yoga retreat, kan een groepsles, workshop of specifieke oefeningen volgen bij Yoga By Heberson. Onze yogasessie kreeg een boost door de enthousiaste aanbevelingen van de leraar, die zich als een lopend vuurtje verspreidden in het resort. Het resultaat: een opkomst van meer dan dertig deelnemers, waardoor de sessie van de yoga studio naar de lobby verhuisde en veel nieuwsgierige toeschouwers aantrok.

Gooi ’s avonds de beentjes los tijdens een bruisende voorstelling

’s Avonds mag je rekenen op een wervelende show, boordevol ambiance en kleurrijke dansacts. Toegegeven, het is misschien niet ieders ding. Maar kijk naar het enthousiasme van de GO’s en de hotelgasten rondom je en je staat al snel mee te dansen en te zingen. Misschien zelfs tot op het podium.

Club Med is synoniem met duurzaamheid

Club Med mikt op duurzaam toerisme. Zo werd het oorspronkelijke resort getransformeerd met het duurzaamheidslabel BREEAM om een lagere ecologische voetafdruk te realiseren. Ook wordt wegwerpplastic geweerd, is er een duurzaam afvalbeheer, levert men ‘van boer tot bord’-maaltijden en verlagen het water- en energieverbruik. Dankzij de nadruk op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen zet Club Med zich in voor een groenere planeet en voor de lokale gemeenschap.

Meer info:

Club Med Exclusive Collection in Val d’Isère

Copyrights foto's: Club Med
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek