Heerlijke zomerdagen op het idyllisch eiland Oléron in 5-sterrencamping Les Gros Joncs

Op het schilderachtige eiland Oléron, een prachtige locatie aan de Atlantische kust, biedt vijfsterrencamping Les Gros Joncs je de mogelijkheid om te ontspannen op het op één na grootste eiland aan het Franse vasteland! 

De camping bevindt zich in een weelderig aangelegd park van 5 hectare, midden in de natuur, in de gemeente Saint-Georges d'Oléron. Duinen, bossen en stranden liggen in de buurt en laten je genieten van het leven in de buitenlucht. Het goudgele strand van Sables Vignier, op slechts 600 meter van de camping, nodigt uit tot allerlei activiteiten: luieren, racketsporten, surfen, zwemmen... Maak een wandeling in de duinen achter de camping om de fauna en flora te ontdekken en de biodiversiteit van het platteland van Oléron te verkennen. 

De camping beschikt over tal van traditionele kampeerplaatsen voor wie een vakantie midden in de natuur beoogt. Camping Les Gros Joncs biedt eveneens stacaravans en chalets aan, geschikt voor vakantiegangers die van optimaal comfort houden.

Jong en oud leeft zich uit in de prachtige waterzones op de camping: een verwarmd buitenzwembad met glijbaan en peuterbad. Na een sportieve dag op het eiland kom je in het wellnessgedeelte met binnenzwembad, van maar liefst 600 vierkante meter groot, helmaal tot rust. Beloon je spieren met een deugddoende massage of geniet van een relaxerende wellnessbeleving in het stoombad of de sauna. Wie op zoek is naar een sportieve uitdaging kan stoom afblazen in de fitnessruimte op het domein. 

Tijdens de zomermaanden wordt op deze gezellige familiecamping een veelzijdig avondprogramma aangeboden. Lokale muzikanten geven het beste van zichzelf tijdens intieme concerten in bar La Jonchaie en een team van animatoren verzorgt avondvullende gezinsactiviteiten waaronder leerrijke quizzen en amusante spelletjesavonden. 

Campingsmascotte Murphey staat paraat om de allerkleinsten een memorable vakantie te bezorgen. Hij ontvangt kinderen tussen vijf en elf jaar in zijn kinderclub en organiseert schelpenzoektochten op het strand, make-up ateliers, schattentochten en een spetterende show om een fijne vakantie op camping Les Gros Joncs af te sluiten! 

Voor een heerlijke maaltijd hoef je de camping niet te verlaten. Het complex La Jonchaie is geopend van april tot half september en beschikt over een bar-restaurant en een minimarkt.

Profiteer van de faciliteiten ter plaatse om het lokale erfgoed te ontdekken. Bij de receptie van de camping worden tickets voor een boottocht naar het beroemde Fort Boyard aangeboden. Vaar uit vanaf de haven van Boyardville om de schatten van de regio Charente-Maritime te ontdekken, waaronder het Île d’Aix, Île Madame en de stad La Rochelle of trek er een dagje al fietsend op uit. Je kan een fiets reserveren bij de receptie van de camping om het prachtige Île d’Oléron op eigen tempo te verkennen.

Kom alvast in vakantiestemming via deze video:

Meer info vind je via deze links: 

Camping Les Gros Joncs

Cottages en chalets

Staanplaatsen

Faciliteiten

Omgeving

Zwembaden

Spa

Kinderclub

Fietsverhuur

Copyright foto's: Camping Les Gros Joncs
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek