De keuze van GRANDE.be curator Amber Francken: 'Zwemmen met zicht op de New Yorkse skyline? Dat kan vanaf deze zomer!'

Vanaf deze zomer verwelkomt New York een chique drijvend zwembad op de East River. Het wordt dé nieuwe trendy plek waar New Yorkers verkoeling vinden tijdens de hete zomermaanden. Bovendien heeft het project ook een ecologische troef! Dat schrijft HLN in een artikel op 19 januari. 

Dat je niet veel nodig hebt om een fijne tijd te beleven in New York, bewijst een citytrip naar The Big Apple. Gewapend met iconische monumenten, toffe bars & restaurants en véél cultuur zorgt de miljoenenstad voor adembenemende momenten. Vooral de immer bruisende sfeer, waarbij je het gevoel krijgt dat the City echt never sleeps, heeft iets aanstekelijks. Vanaf deze zomer voegt de stad alweer een baanbrekende trekpleister toe: +Pool. Dit drijvende zwembad midden op de East River biedt New Yorkers – jong en oud - een nieuwe trendy plek om af te koelen tijdens de hete zomerdagen!

600.000 lieter rechtstreeks gefilterd uit de East River

De burgemeester en gouverneur van New York smeden al jaren plannen om een zwembad te openen op de rivier. Hun doel? Het zwembad in 2025 voor het grote publiek openen. Dat gebeurt enkel als er tijdens het proefproject deze zomer aan alle veiligheids- en gezondheidseisen wordt voldaan. Bedoeling is dat New Yorkers – net als decennia geleden – weer ongestoord in de East River kunnen zwemmen. We vervelen je niet met te veel technische uitleg - ga daarvoor liever naar hun uitgebreide website – maar we vertellen je wel dat het zwembad maar liefst 600.000 liter uit het rivierwater zal filteren. En dat dwars door de muren heen, als een soort van zeef. Alleen zo trekken zwemmers baantjes in uitsluitend veilig en ‘zwembaar’ (lees: het voldoet aan de lokale en nationale normen) water. +Pool ontleent z’n naam aan z’n vorm. Met zijn vier verschillende zwembaden – eentje voor kinderen, baantjeszwemmers, loungers en spetteraars – heeft +Pool genoeg troeven in huis om elk beetje waterrat een (mid)dag lang te bekoren. Want aan de rand van het zwembad hangen terwijl je uitkijkt op de skyline van New York is vast en zeker ook de max.

Over de GRANDE.be curator: elke week selecteert curator Amber Francken van GRANDE.be een inspirerend verhaal over reizen dat verscheen in een bekend digitaal medium. Die verhalen kunnen in het Nederlands of het Engels zijn. De GRANDE.be curator geeft er ook haar eigen mening over.
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek