De beste manier om de Ardèche te ontdekken: 4 must-do's vanaf camping l’Ardéchois

Camping l’Ardéchois, gelegen in één van Europa’s mooiste natuurgebieden, is een oase van rust. Deze vijfsterrencamping in het hart van de groene Ardèche is de ideale uitvalbasis voor het ontdekken van deze adembenemende streek in Zuidoost Frankrijk. Tal van natuurpracht, maar ook prehistorische wonderen en gastronomische lekkernijen houden zich schuil in deze fascinerende streek. 

1. Pont d’Arc, het symbool van de Ardèche

Op een steenworp van Camping l’Ardéchois, bevindt zich de Pont d’Arc. Deze natuurlijke steenbrug die door de rivier l’Ardèche werd uitgesleten, is al jaar en dag het symbool van de streek. Dankzij de gunstige ligging van de camping, vlak naast de rivier, vaar je na een korte kanotocht onder deze prachtige brug door. Kanovaren is dé manier om volledig van de streek te kunnen genieten en de Pont d’Arc in al zijn glorie te kunnen bewonderen. Camping l’Ardéchois beschikt over eigen kajaks en kano’s en voorziet je van een portie goede raad om het meeste uit je dag op het water te halen. Gezinnen met jonge kinderen kunnen tijdens een ontspannende 7 kilometer lange kajaktocht kennis maken met deze prachtige streek, terwijl sportievelingen zich ten volle kunnen uitleven op het water tijdens een tocht van 31 km. 

2. Terug naar de prehistorie in de Grot van Chauvet

De Grot van Chauvet was lange tijd het best bewaarde geheim van de Ardèche. Pas in 1994 werd deze 36.000 jaar oude grot ontdekt. De originele grot waar honderden prehistorische muurschilderingen die voornamelijk dieren, zoals apen, leeuwen en bizons afbeelden, werd nooit voor publiek geopend, waardoor deze nog steeds in originele staat is. 

Om het grote publiek een blik te gunnen op deze interessante plek, werd vlakbij de originele grot, een gedetailleerde replica gebouwd. Hier kan je de grot met muurschilderingen ontdekken net zoals de geologen deze enkele jaren geleden voor het eerst zagen. Om deze replica tot stand te brengen, is er gewerkt met de modernste 3D-technieken en werd rekening gehouden met de originele luchtvochtigheid en lichtomstandigheden om een zo nauwkeurig mogelijk beeld te schetsen voor de bezoeker. 

3. Wandel door het feeërieke Bois de Païolive

Het Bois de Païolive heeft met zijn mysterieuze rotsformaties, bemoste stenen, honderden eikenbomen en mystieke sfeer veel weg van een sprookjesbos. Dit prachtige natuurgebied, kent een bijzondere geschiedenis. Reeds in het Jura-tijdperk werden door erosie surrealistische vormen in kalksteen geboetseerd. Trek met de kinderen het bos in en ga op zoek naar de bekende dieren, waaronder een beer en een leeuw, die in de rotsen gesleten zijn. 

In het bos werd tijdens opgravingen aardewerk teruggevonden waaruit blijkt dat in deze streek al duizenden jaren menselijke activiteit is. Naast uitdagende hikes, kan men zich eveneens aan speleologie wagen in het Bois de Païolive dankzij het grote netwerk van ondergrondse galerijen en de aanwezigheid van vele grotten. 

4. Proef regionaal lekkers op de gezellige markten 

Een bezoek aan de Ardèche is niet compleet zonder het verkennen van de talrijke gezellige markten. Proef van de regionale specialiteiten, zoals geitenkaas, kastanjecrème en caillettes, een traditioneel gerecht met varkensvlees uit Zuid-Frankrijk, terwijl je over de markt flaneert. 

Plan zeker ook een bezoek aan een van de wijnhuizen in, waar je kan proeven van verschillende soorten cépage wijn, wijn die voor het grootste deel uit één druivenras werd gemaakt. 

De Ardèche is met zijn rijke historie en adembenemende natuurlijke omgeving dé geschikte zomerse vakantielocatie voor het hele gezin, met vijfsterrencamping l’Ardéchois als geschikte uitvalbasis om al het schoon van de Ardèche te ontdekken en volledig tot rust te komen in een prachtige setting. 

Meer info vind je via deze links:

Camping l’Ardéchois

Accommodatiemogelijkheden

Faciliteiten

Animatie en sport

Copyright foto's: Camping l'Ardéchois

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek