5 Sterren Video Wadi Rum

Reis mee met video’s over verre, exotische bestemmingen in alle uithoeken van de wereld. GRANDE.be selecteert video’s van absolute topkwaliteit, gemaakt door creatieve reporters over de hele wereld: ontdek hier de duinen van Wadi Rum.

In de zandwoestijn van Jordanië rust Wadi Rum, een oranjerode vallei met rotswanden van graniet en zandsteen. Rotstekeningen verraden dat de wadi al sinds de prehistorie wordt bewoond. Want ook nu leven er nog steeds bedoeïenen in de vallei. In 2011 werd Wadi Rum door UNESCO erkend als Werelderfgoed. 

Omdat er in Wadi Rum weinig tot geen lichtvervuiling is, is de vallei een uitgelezen plek om ’s nachts naar een indrukwekkende sterrenhemel te kijken. En hoewel het kwik overdag tot maar liefst 40 graden Celsius kan oplopen, daalt de temperatuur ’s nachts met de helft. In de wintermaanden kan het zelfs vriezen in de woestijn van Jordanië. 

De Wadi Rum is een trekpleister voor wandelaars vanwege de woeste en ongerepte natuurpracht. Om diezelfde reden is de maanvallei een populair decor voor blockbusters zoals Lawrence of Arabia, The Martian en Dune. Je waant je op een andere planeet in Wadi Rum. 

Bekijk hier de video:

 De video is een ontdekkingstocht van Hollywoodacteur Jason Momoa op de set van Dune. In het woestijnlandschap van Wadi Rum vertelt de acteur – met kamelen op de achtergrond – hoe het landschap hem helpt om in zijn rol te kruipen. Hij zoekt zowel doorheen de dag als ’s nachts de woeste rotsen op. Op deze plekken vindt Momoa rust en inspiratie. 

Artiest: Jason Momoa is een Hollywoodacteur afkomstig uit Honolulu, Hawaï. Hij is bekend van zijn rollen in Aquaman, Game of Thrones en Dune. Op zijn YouTube-kanaal post Momoa video's over 'the making of' van Dune. Tijdens de pauzes van de filmopnames trok hij er in zijn eentje op uit. Hij filmde zijn expedities en leerde de regisseur nieuwe locaties kennen, die nadien zelfs werden gebruikt als decor.
Over deze reeks '5 Sterren Video’: we presenteren topvideo's over bestemmingen die tot de verbeelding spreken. En we geven een korte uitleg over de bestemming en over de maker. Bekijk de video's en beleef de prachtige bestemmingen.
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek