5 Sterren Video Schotland

Reis mee met video’s over verre, exotische bestemmingen in alle uithoeken van de wereld. GRANDE.be selecteert video’s van absolute topkwaliteit, gemaakt door creatieve reporters over de hele wereld: ontdek hier Schotland.

We reizen over de ijzeren weg van de West Highland Line, een van de mooiste treinreizen van het Verenigd Koninkrijk. De spoorverbinding tussen Glasgow en Mallaig is al sinds 1894 in gebruik en heeft een totale lengte van 264,3 kilometer. 

Vanuit het Glasgow Queen Street Station vertrek je vanuit de drukste stad van Schotland naar de Schotse Highlands in het noorden. Daar rijd je over historische sporen langs het ruige en ongeschonden landschap van de Highlands. Er is weinig leven te zien. Het landschap bestaat vooral uit uitgestrekte meren, die door ruwe bergen worden omhelst. 

Tijdens de reis van Glasgow naar de Schotse Hebriden passeer je in Glenfinnan een van de bekendste viaducten ter wereld: het Glenfinnan viaduct. Op de omringende groene bergflanken richten toeristen hun telelens op het 380 meter lange viaduct dat je kan herkennen uit de eerste Harry Potterfilm. 

Bekijk hier de video:

 In de video laten we de drukke stad van Glasgow links liggen. De trein vertrekt vanuit Mallaig naar Glenfinnan en legt iets meer dan veertig kilometer af in het hart van de Schotse Highlands. Op een bewolkte dag - die Schotland kenmerkt - rijdt de trein parallel met een indrukwekkende kustlijn. De zon schijnt door de wolken op het moment dat de trein de kust vaarwel zegt en het woeste landschap opdraait. Wat volgt zijn rustgevende beelden van de prachtige natuur van de Schotse Highlands. 

Artiest: De video is een productie van de National Rail, de nationale spoorweg van het Verenigd Koninkrijk. De beelden kwamen tot stand nadat de spoorwegverbinding voor het tweede jaar op rij werd verkozen tot mooiste treinrit ter wereld.
Over deze reeks '5 Sterren Video’: we presenteren topvideo's over bestemmingen die tot de verbeelding spreken. En we geven een korte uitleg over de bestemming en over de maker. Bekijk de video's en beleef de prachtige bestemmingen.
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek