5 Sterren Video Saoedi-Arabië

Reis mee met video’s over verre, exotische bestemmingen in alle uithoeken van de wereld. GRANDE.be selecteert video’s van absolute topkwaliteit, gemaakt door creatieve reporters over de hele wereld: ontdek hier Saoedi-Arabië.

In het Midden-Oosten vind je de geboorteplaats van de Arabische cultuur: Saoedi-Arabië. Naast een reusachtige zandbak, huisvest Saoedi-Arabië een indrukwekkende culturele geschiedenis. Er zijn maar liefst 11.000 archeologische sites, die je terug katapulteren naar het Arabische verleden. 

In het midden van de woestijn en twintig kilometer in het noordwesten van hoofdstad Riyad ligt het historische centrum van Diriyah. Eeuwen geleden passeerden hier handelaars en pelgrims op hun weg van of naar Azië, Afrika of Europa. De lemen huizen en paleizen zijn onderdeel van het historische doolhof van ruïnes in Diriyah, gelegen in het door UNESCO beschermde district van At-Turaif.

Naast een uitgestrekt woestijnlandschap beschikt Saoedi-Arabië ook over prachtige stranden. Zowel in het oosten als in het westen grenst het Arabische land aan het water van de Rode Zee en de Perzische Golf. Langs de Saoedische kustlijn liggen indrukwekkende tropische stranden. 

Bekijk hier de video:

 In de video vliegt een drone over de natuurpracht van Saoedi-Arabië. De beelden leveren een aaneenschakeling van landschappen op. Uitgestrekte woestijnen, woeste rotsformaties en water in alle tinten blauw volgen elkaar op. In die indrukwekkende landschappen passeren ruïnes van tempels, schepen en historische dorpen. Laat je verrassen door een jungle aan palmbomen tussen roodoranje rotsen. 

Artiest: Destination Ikigai is de artiestennaam van een Zwitsers koppel dat samen de wereld rondreist. Met een volgeladen rugzak en jeep trekt het stel door de Arabische woestijnen. Ze wijken af van de typische toeristische routes om originele content te voorzien. Het koppel debuteerde eind 2022 op YouTube met hun reisvideo over Saoedi-Arabië. Van hieruit trekt het koppel naar Oman voor een volgende video.
Over deze reeks '5 Sterren Video’: we presenteren topvideo's over bestemmingen die tot de verbeelding spreken. En we geven een korte uitleg over de bestemming en over de maker. Bekijk de video's en beleef de prachtige bestemmingen.
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek