5 Sterren Video Patagonië

Reis mee met video’s over verre, exotische bestemmingen in alle uithoeken van de wereld. GRANDE.be selecteert video’s van absolute topkwaliteit, gemaakt door creatieve reporters over de hele wereld: ontdek hier Patagonië

In het zuiden van Zuid-Amerika strekt Patagonië zich uit over zowel Chili als Argentinië. Voor de video trekken we naar het Torres del Paine National Park, een van de mooiste wandelgebieden ter wereld. Torres del Paine ligt net over de grens in Chili en is een onbewoond natuurgebied. Alleen het Patagonische wild, zoals lama’s en poema’s, bewonen de Zuid-Amerikaanse natuurpracht.  

Je hebt meer dan een week nodig om het volledige O-circuit van het Torres del Paine National Park te bewandelen. Dagelijks wandel je tien tot vijftien kilometer tot je de volledige tocht van 140 kilometer hebt voltooid. De lange tocht wordt nog zwaarder omdat je heel de reis je voeding en kampeergerei meesleurt. 

De ongerepte natuur van Patagonië beloond je dagelijks met prachtige landschappen. Naast een woest granieten berglandschap kom je ook nog een verdwaalde bossen, turquoise meren en gletsjers tegen. De kans is klein dat je veel andere wandelaars tegenkomt. Sinds 2017 is er een dagelijkse limiet van 70 wandelaars. 

Bekijk hier de video:

 De video neemt je mee naar het O-circuit van de Torres del Paine. Je maakt je volledig los van de bewoonde wereld en geeft je helemaal over aan de ongerepte natuurpracht van Patagonië. In een vallei – omgeven door bergen en gletsjers – aanschouw je een heldere sterrenhemel. 

Artiest: De video werd gemaakt door Timothy Dhalleine, een regisseur die het noorden van Frankrijk achter zich liet om de natuur van Patagonië te ontdekken. Timothy won met zijn foto's en video's meerdere awards. The Circuit, de video die we selecteerden, maakte hij in samenwerking met Cascada Excpediciones. In 2020 won Timothy Dhalleine de publieksprijs op de Travel Video Awards.
Over deze reeks '5 Sterren Video’: we presenteren topvideo's over bestemmingen die tot de verbeelding spreken. En we geven een korte uitleg over de bestemming en over de maker. Bekijk de video's en beleef de prachtige bestemmingen.
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek