4 culturele en sportieve hoogtepunten vanuit vijfsterrencamping Airotel l'Océan

Op een heuvelachtig gebied vlakbij de Atlantische Oceaan in Gironde, midden in een groen dennenbos bevindt zich vijfsterrencamping Airotel l’Océan. Deze prachtige camping ligt in het Franse kuststadje Lacanau, op een uur rijden van het prestigieuze Bordeaux. Deze fascinerende regio met tal van natuurlijke en culturele hoogtepunten, leent zich tot een actieve vakantie voor jong en oud! 

Surfen op de golven van de Atlantische Oceaan in Lacanau

Lacanau is met zijn 15 kilometer lange idyllische zandstrand al jaren een geliefde badplaats aan de Atlantische kust, maar groeide eveneens uit tot een populaire surfspot.  De hoge golven en gezellige zomerse sfeer die in de stad heerst, trekken jaarlijks tal van oceaanliefhebbers naar Lacanau. Zowel beginners als ervaren surfers kunnen hun surftechnieken verbeteren in dit pittoreske kuststadje. De nieuwe surfschool, gelegen in het centrum van Lacanau, biedt surflessen aan op ieders niveau. Daarnaast behoren ook zeilen, kanoën en kitesurfen tot de mogelijkheden. Ieder jaar in augustus zakken de beste surfers ter wereld af naar Lacanau om deel te nemen aan de Lacanau Pro, een onderdeel van de wereldkampioenschappen surfen voor professionels. Dit internationale event blaast een week lang een levedige wind door de stad. 

Bezoek de indrukwekkende Duin van Pilat

Aan de zonnige golf van Biskaje, op amper een uurtje rijden van camping Airotel l’Océan ligt de hoogste duinpartij van Europa, de Duin van Pilat. Deze indrukwekkende zandduin van maar liefst 114 meter is een waar natuurfenomeen en groeide uit tot een populaire vakantiebestemming in Zuid-Frankrijk. Sportievelingen en waaghalzen komen hier ten volle aan hun trekken, want avontuurlijke activiteiten als paragliden, sandboarden en zweefvliegen behoren tot de mogelijkheden. Pik zeker ook de adembenemende zonsondergang mee bovenop de duin! 

Op stap in het inspirerende Bordeaux

Bordeaux, een prachtige haven- en handelstad aan rivier de Garonne, is een van dé toeristische trekpleisters in Zuid-Frankrijk. Deze stad, gelegen op 60 kilometer van Airotel l’Océan, ademt kunst en cultuur uit. De historische binnenstad houdt meer dan 5000 huizen uit de 18de eeuw schuil en werd in 2007 opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Deze fascinerende stad leent zich uitstekend voor een leuke daguitstap met het gezin. Laveer over de Place des Quinconces, het grootste plein van Frankrijk, bezoek de impressionante Cathédrale Saint-André of beklim de Tour Per-Berland en geniet van een adembenemend uitzicht over de stad. 

Met de boot naar de Vuurtoren van Cordouan

Op zo’n 80 kilomter ten noorden van vijfsterrencamping Airotel l’Océan, ontdek je de Vuurtoren van Cordouan, een van de meest impressionante bouwwerken in Gironde. Deze prachtige vuurtoren, gelegen op een rotseilandje voor de kust van Gironde, werd gebouwd in renaissancestijl en kreeg de bijnaam ‘het Versailles aan zee’. Deze unieke plek kan per boot bezocht worden vanuit Verdon-sur-Mer, Royan en Meschers-sur-Gironde. De top van de vuurtoren biedt een indrukwekkend uitzicht over de omgeving en maakt deze bijzondere ervaring helemaal af! 

Ben jij ook benieuwd geworden naar deze fascinerende streek? Neem dan snel een kijkje op de website Airotel l’Océan en boek jouw zomervakantie in deze adembenemde regio! 

Meer info vind je via deze links:

Camping Airotel l’Océan

Accommodaties

Waterpark

Wellness

Animatie

Diensten en voorzieningen

Omgeving

Copyright foto's: Airotel l'Océan 
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek