Sotto la Quercia

Via Territoriale 19, 60010 Ostra, Ancona, Italië
GRANDE reporter bezocht deze B&B

Na een jarenlange zoektocht in Italië zijn Nadine en Peter eind 2009 verliefd geworden op de prachtige regio Le Marche.

Ze besloten toen een oude boerderij in Ostra te kopen. Eindelijk werd hun droom werkelijkheid: wonen in een prachtige streek in Italië. Sotto la Quercia is voor hen dan ook het sprookje dat tot leven kwam.

Het domein beschikt over drie gloednieuwe selfcatering appartementen: Il Sorriso, Il Sogno en Il Sole. Elk appartement is met smaak ingericht en beschikt over een terras, waar je kan genieten van het prachtige uitzicht op de olijf- en wijngaarden. Alle appartementen beschikken ook over airco en gratis wifi.

Sotto La Quercia is gelegen in Le Marche, één van de prachtigste en allomvattende regio’s van Italië. Het is een regio in Midden-Italië, tussen de Adriatische Zee en de Apennijnen, die door kenners omschreven wordt als het best bewaarde geheim van Italië. In het noorden grenst het aan Emilia Romagna en San Marino, zuidelijk aan de Abruzzen en Lazio en in het westen aan Toscane en Umbrië. Met prachtige (bad)stranden, mooie heuvellandschappen, eeuwenoude dorpjes en erg vriendelijke mensen (i marchigiani) heeft Le Marche alle troeven in huis als ideale vakantiebestemming!

De volledige oppervlakte bedraagt 4.000 m² en is landelijk en rustig gelegen in Ostra. Het heeft de ideale ligging om optimaal van de stilte te kunnen genieten, zonder geïsoleerd te zitten van de buitenwereld. Als je het domein binnenrijdt, zal je frontaal op een eeuwenoude zomereik kijken. Deze eik van meer dan 400 jaar oud is één van de pronkstukken. Hij laat niet enkel een monumentale indruk na, maar zorgt tevens voor de nodige schaduw.

Sotto La Quercia beschikt over een gemeenschappelijk zwembad, wat een absolute must is om je in de zomermaanden te kunnen verfrissen. Tevens is er een olijfgaard met 39 olijfbomen, waarvan Nadine en Peter jaarlijks hun eigen olijfolie persen. Vanop je privéterras kan je genieten van het prachtige uitzicht op de olijf- en wijngaarden. Er zijn ook nog verschillende andere plekjes in de tuin waar je van het uitzicht en het zonnetje kan genieten!

In juli en augustus wordt enkel per week verhuurd (van vrijdag naar vrijdag). Alle andere maanden zijn de appartementen te huur vanaf min 2 nachten.