Nhow

Via Tortona 35, 20144 Milaan, Italië
GRANDE reporter bezocht dit hotel in oktober 2007

Het nhow/Milaan betreft een oude fabriek van General Electric uit 1935 die compleet getransformeerd werd tot een modern stadshotel met 245 kamers. Het complex situeert zich in de nieuwe ‘Zona Tortona’ op twee kilometer van het stadscentrum. Voor je het weet, ben je er voorbij.

Geen reclame aan de buitenkant, de receptie ligt verstopt achter een lange tunnel waarin continu experimentele videofilms geprojecteerd werden, en die ook dienst kan doen als catwalk. Eens binnen (via een roze, transparante kubus) is het al goede smaak en design wat de klok slaat. Een flink deel van de kunstwerken en het meubilair van Knoll, Zuchetti en Artemide wordt om de paar maanden vervangen. Iedere verdieping is een andere kleur geschilderd. Ook de kamers zelf hebben enkele in het oog springende elementen. Zo werd in het midden van de regendouche een spot geïnstalleerd die in combinatie met de waterstraal feeërieke lichteffecten creëert. Dat de deur van de badkamer in de andere draairichting het toilet afsluit, is ook een vondst. Het vijfhonderd meter grote witzandstrand op de derde verdieping met de Beach Club, het fitnesscenter en het zwembad met de communicerende vaten, is helemaal te gek.

GRANDE plaatst deze bestemming in de kijker omwille van de talrijke kleine en grote bezienswaardigheden die de streek te bieden heeft. Bekende toeristische trekpleisters of verdoken parels, onze reporters trokken op verkenning en zetten de plekjes die het bezoeken waard zijn voor jou op een rijtje. Onze reisreportages bundelen de meest interessante verhalen en foto’s over deze regio én over andere bestemmingen in de buurt. Deze reportages vind je hiernaast in de rechterkolom van deze pagina.
Ontdek de omgeving en laat je inspireren door onze inside tips.
 
Reserveren kan via de button 'Boek hier' hieronder. Veel reisplezier!