Milano Scala hotel

Via dell'Orso 7, 20121 Milaan, Italië
GRANDE reporter Kevin De Vos bezocht dit hotel

Voor een milieubewust reisje naar Italië mag je voortaan dit boetiekhotel in Milaan in je adresboekje noteren. Het Milano Scala Hotel noemt zich het eerste klimaatneutrale hotel van Milaan en een van de eerste in heel Italië. Promopraat of realiteit?

Allicht staat ook hier de kerk in het midden, maar feit is wel dat de uitbaters van dit hotel voor de energiebehoeften enkel een beroep doen op leveranciers van ‘schone energie’ (bijvoorbeeld wind- en zonne-energie). Resultaat: de CO2-uitstoot wordt aanzienlijk verminderd. Deze groene ingesteldheid verhindert niet dat dit logeeradres hoog scoort op de trendy ladder: voor het stijlvolle interieur haalde men bijvoorbeeld inspiratie uit de rijke muzikale cultuur van Milaan. Bovendien werden bepaalde elementen van het oude palazzo waarin het hotel gevestigd is, vakkundig bewaard. Dé X-factor vind je echter op het Sky Terrace, waar je een fenomenaal uitzicht krijgt over het historische stadscentrum van de Noord-Italiaanse metropool.

GRANDE plaatst deze bestemming in de kijker omwille van de talrijke kleine en grote bezienswaardigheden die de streek te bieden heeft. Bekende toeristische trekpleisters of verdoken parels, onze reporters trokken op verkenning en zetten de plekjes die het bezoeken waard zijn voor jou op een rijtje. Onze reisreportages bundelen de meest interessante verhalen en foto’s over deze regio én over andere bestemmingen in de buurt. Deze reportages vind je hiernaast in de rechterkolom van deze pagina.
Ontdek de omgeving en laat je inspireren door onze inside tips.
 
Reserveren kan via de button 'Boek hier' hieronder. Veel reisplezier!