Le Manoir

Le Manoir, La Forge, 46200 Souillac, Frankrijk
GRANDE reporter Gert Van Wichelen bezocht deze B&B

In de vallei van de Dordogne ligt net buiten Souillac het vakantiedomein Le Manoir. Het Vlaamse koppel Jan en Marion Truyts kochten enkele jaren geleden een 18e-eeuws herenhuis dat ze volledig opknapten.

Rondom de gebouwen strekt zich een ruime tuin uit waar zowel schaduwzitters als zonnekloppers kunnen uitblazen in de gezellige zithoeken, aan het zwembad, op het zonneterras of al wandelend in het aangrenzende eikenbos. Het domein ligt centraal in de vallei van de Dordogne aan een zijrivier van de brede stroom: hier ademt alles volop natuur, stilte en rust.
Op culinair vlak kan je je door Jan en Marion laten verrassen met een heerlijke table d’hôte, vaak met plaatselijke specialiteiten en ingrediënten. Alle bezoekers kunnen ’s avonds aan de gastentafel aanschuiven en ’s morgens is de tafel rijkelijk gevuld met een origineel ontbijt. Jan deelt met zijn gasten zijn uitgebreide kennis en ervaring en vertelt in geuren en kleuren wat de streek allemaal te bieden heeft. Hij leert je maar al te graag over de verschillende streekwijnen, die hij bovendien ook verkoopt.
Het landhuis omvat onder andere drie gloednieuwe gastenkamers, waaronder 1 sfeervolle familiekamer met 2 afzonderlijke slaapvertrekken. Daarnaast kan je op het domein ook 5 ruime gîtes voor twee tot vijf personen boeken. Buiten het seizoen worden de gîtes voor 2 personen omgetoverd tot luxueuze gastenkamers.
De heuvels rondom Souillac zijn een échte uitdaging voor wandelaars en fietsers en een kanotocht op de machtige stroom de Dordogne is vanzelfsprekend een must-do. Le Manoir is perfect gelegen om heel de Dordognestreek en iconische steden als Sarlat-la-Canéda en Rocamadour te bezoeken.

GRANDE plaatst deze bestemming in de kijker omwille van de talrijke kleine en grote bezienswaardigheden die de streek te bieden heeft. Bekende toeristische trekpleisters of verdoken parels, onze reporters trokken op verkenning en zetten de plekjes die het bezoeken waard zijn voor jou op een rijtje. Onze reisreportages bundelen de meest interessante verhalen en foto’s over deze regio én over andere bestemmingen in de buurt. Deze reportages vind je hiernaast in de rechterkolom van deze pagina.
Ontdek de omgeving en laat je inspireren door onze inside tips.
 
Reserveren kan via de button 'Boek hier' hieronder. Veel reisplezier!