La Maison St. Martin

Rue de la Gare 11, 24460 Agonac, Frankrijk
GRANDE reporter bezocht deze B&B
Vlamingen Eli en Evelyne De Maeyer trokken naar Agonac in de Dordognestreek om hun droom waar te maken.
Recht tegenover de romaanse dorpskerk renoveerden ze een oud 19e-eeuws herenhuis tot een warme, hartelijke B&B. Het koppel richtte de kamers heel stijlvol in en zorgden dat de authentieke Franse charme van het herenhuis bewaard werd.
 
Op het grote zonnige tuinterras kan je alleen maar tot rust komen. Om af en toe verkoeling op te zoeken is er het buitenzwembad. Bovendien word je er overrompeld door culinaire lekkernijen van de hand van Eli, die gestudeerd heeft aan de Hotelschool 'Ter Duinen' in Koksijde. In het restaurant brengt hij originele Franse streekgerechten met een persoonlijke (Belgische) toets. Ook mensen van buitenaf kunnen hier terecht, reserveren kan via tel 0033/553 05 88 01.
 
La Maison St. Martin ligt in de Périgord, dé truffelstreek van Frankrijk. Het is makkelijk te bereiken met het vliegtuig via Bergerac of met de TGV. Sorges ligt op 11 km van Agonac, daar vind je het Ecomuseum, waar je alles te weten komt over truffels. Vlakbij liggen ook de middeleeuwse stad Périgueux en Brantôme, ook wel bekend als het 'groene Venetië van de Périgord'. Verder zijn er ook typische Dordognaise monumenten als kastelen (Bourdeilles en Puyguillheim) en grotten (Villars, Tourtoirac en Lascaux) te vinden in de streek. Ook de wijndomeinen van Bergerac en Bordeaux zijn niet veraf. En sportievelingen komen eveneens aan hun trekken: wandelaars, fietsers, golfers en kanovaarders.
 

Aanbod!

In 2018 vieren Eli en Evelyne hun 10-jarig bestaan.
Ze lanceren daarom speciale arrangementen (niet geldig in juli en augustus):
4 nachten per persoon: 135 euro (kamer met ontbijt) of 255 euro (half pension)
5 nachten per persoon: 169 euro (kamer met ontbijt) of 315 euro (half pension)
7 nachten per persoon: 235 euro (kamer met ontbijt) of 424 euro (half pension)
Inbegrepen: welkomstaperitief + bezoek en degustatie wijndomein in Bergerac (mogelijkheid picknick) + rondleiding truffelgaarden