Hotel de l'image

Boulevard Victor Hugo 36, 13210 Saint-Rémy-de-Provence, Frankrijk
GRANDE reporter bezocht dit hotel

Foto's boven het bed, in de badkamer, aan de muren in de gang, in het restaurant, eigenlijk overal, zowat vijfhonderd in totaal. Hotel de l'Image is wat de naam doet vermoeden: een charmant en vlot hotel met 32 kamers opgedragen aan de fotografie.

Een ambitieuze fotografiestudente - en dochter van een industrieel- verbouwde een oude bioskoop tot hotel. In 2002 werd er een nieuwe vleugel aangezet en kreeg de gerenommeerde groenarchitect Jean-Louis Screyer de opdracht een riante tuin met zwembad te ontwerpen. In de gemeenschappelijke ruimten verschenen stoelen van Ligne Roset, in de kamers kwamen Artemide-lampjes en achter de tuin een privéparking. Het voordeurbordje 'drie sterren' werd dan ook met trots vervangen door 'vier sterren'.

GRANDE plaatst deze bestemming in de kijker omwille van de talrijke kleine en grote bezienswaardigheden die de streek te bieden heeft. Bekende toeristische trekpleisters of verdoken parels, onze reporters trokken op verkenning en zetten de plekjes die het bezoeken waard zijn voor jou op een rijtje. Onze reisreportages bundelen de meest interessante verhalen en foto’s over deze regio én over andere bestemmingen in de buurt. Deze reportages vind je hiernaast in de rechterkolom van deze pagina.
Ontdek de omgeving en laat je inspireren door onze inside tips.
 
Reserveren kan via de button 'Boek hier' hieronder. Veel reisplezier!