Hôtel des Académies et des Arts

Rue de la Grande Chaumière 15, 75006 Parijs, Frankrijk
GRANDE reporters visited (multiple) this hotel

Logeren in Parijs, het is een echte emberras du choix. Want al te snel moet je kiezen tussen peperdure luxe of verfomfaaide budgettoestanden. Dit juweeltje van een viersterrenhotel zal je echter op alle vlakken kunnen bekoren.

Alleen al de ligging is perfect: in een rustig, authentiek straatje, in het hart van het zesde arrondissement van Parijs, vlak bij de Jardin du Luxembourg. De eigenaars zijn erin geslaagd de artistieke sfeer van de 'Académie de la Grande Chaumière', gevestigd aan de overkant van het hotel, na te bootsen. Aan deze kunstacademie studeerden tal van prestigieuze artiesten, onder wie Gauguin en Modigliani. De eigenares deden een beroep op de beroemde schilder Jérôme Mesnager, die zijn witte figuren wereldwijd al op verschillende plaatsen en monumenten schilderde, van Cayenne tot de Chinese Muur. De twintig hotelkamers werden door Mesnager voorzien van een opmerkelijke witte figuur. Ook de muren van de gemeenschappelijke hotelruimtes en de liftkooi werden door Mesnager als schilderdoek gebruikt. Via de glazen liftwand zie je de acrobatische witte lichamen mee naar boven of beneden reizen. Daarnaast kun je in het hotel ook genieten van fascinerende sculpturen van Sophie de Watrigant. Haar witte, klimmende figuurtjes tref je aan in de receptie, de traphal en de salons. Qua decoratie van de kamers heb je de keuze tussen vier verschillende stijlen. Maar allemaal hebben ze als inspiratiebron de romantische, artistieke linkeroever van Parijs.

De reporter van GRANDE.be bezocht dit hotel en bleef er overnachten gedurende een of meerdere dagen bij het maken van een reportage van de streek.
Van alle hotels bezocht door onze reporters selecteerde de redactie van GRANDE.be dit hotel als een van de meest aangename of typische verblijven in de klasse van 4 of 5 sterren hotels.