Grand Hotel Villa Cora

Viale Machiavelli 18, 50125 Firenze, Italië
GRANDE reporter Kevin De Vos bezocht dit hotel

Wat? Van de vele imponerende villa's langs de straten die naar de Piazzale Michelangelo leiden, is Villa Cora ongetwijfeld een van de allermooiste. Gebouwd in 1868 (toen Firenze kortstondig hoofdstad van Italië was) deed de villa vanaf 1960 dienst als hotel.

Na enkele renovaties ziet alles er behoorlijk strak uit, maar natuurlijk kan je er ook genieten van typisch Florentijnse glamour. Sommige kamers baden in een Moors sfeertje, andere lijken wat op een boudoir terwijl in de suites de glimmende parketvloer alle aandacht opeist.

Wanneer? Eender wanneer, maar vermijd de bloedhete en overbevolkte maanden juli en augustus.

De kamer? Wil je grandeur, boek dan de Imperial Suite. Val je voor fotogeniek uitzichten, dan worden de hoekkamers op de derde verdieping jouw ding.

GRANDE plaatst deze bestemming in de kijker omwille van de talrijke kleine en grote bezienswaardigheden die de streek te bieden heeft. Bekende toeristische trekpleisters of verdoken parels, onze reporters trokken op verkenning en zetten de plekjes die het bezoeken waard zijn voor jou op een rijtje. Onze reisreportages bundelen de meest interessante verhalen en foto’s over deze regio én over andere bestemmingen in de buurt. Deze reportages vind je hiernaast in de rechterkolom van deze pagina.
Ontdek de omgeving en laat je inspireren door onze inside tips.
 
Reserveren kan via de button 'Boek hier' hieronder. Veel reisplezier!