The Charles Hotel

Sophienstraße 28, 80333 München, Duitsland
GRANDE reporter Kevin De Vos bezocht dit hotel in december 2012

Rank en gracieus, zo presenteert het golvende pand zich waarin het Charles Hotel is gevestigd. Op slechts enkele jaren tijd is dit oord van verfijning en klasse uitgegroeid tot een van de iconen van München, de Duitse metropool die toch al goed voorzien was voor grote hotelnamen.

Maar een Rocco Forte-hotel (in België is de groep vertegenwoordigd door het Brusselse Amigo) blijft natuurlijk iets speciaals. Samen met zijn zus Olga Polizzi (die instaat voor de inrichting) gaat sir Rocco Forte (een Brit met Italiaanse roots) steevast voor wat je ingehouden luxe zou kunnen noemen: hotels die in elke vezel een topniveau halen zonder ostentatief glamoureus over te komen of een overdreven blingblingattitude aan de dag te leggen. Ook dit fijne logeeradres, dat terecht deel uitmaakt van The Leading Hotels of the World, vormt geen uitzondering op de regel. Overal heerst goede smaak, en ondanks de 160 kamers en suites voelt The Charles veeleer aan als een home from home, een plekje waar je je moeiteloos kunt terugtrekken en bekomen van de grootstedelijke drukte. Dat zensfeertje heeft het hotel onder meer te danken aan zijn bijzondere ligging aan de oude botanische tuin: op een steenworp van de Münchense centrumstraten, maar toch ver genoeg verwijderd ervan én t e midden van het groen, zodat haast vanzelf een deugddoende rust over je neerdaalt als je de intimistische lobby binnenwandelt. Daar maak je kennis met een van de grote troeven van de Rocco Forte-groep: de toewijding en de jovialiteit waarmee het personeel de klanten verwelkomt. Hier voel je je geen anoniem nummer maar wel een echte gast die goed verzorgd wordt. Bovendien heerst overal in het hotel een gevoel van groot comfort. Zo meten de standaardkamers zowat 40 vierkante meter en beschikt dit hotel ook over een riante spa met binnenzwembad. Nog gezellige plekjes om languit van het goede leven te genieten zijn de warmbloedige bar (die met haar bordeauxkleurige zetels een latent boudoirsfeertje uitstraalt) en het Italiaanse restaurant Daverro, dat een beperkte selectie lekkere gerechten aanbiedt. Kwaliteit wordt er gekoppeld aan gemoedelijkheid, voorwaar een geslaagde combinatie die zowat overal in dit puike logeeradres regeert. Leuke details: Ben je een zakenreiziger, dan heeft The Charles het perfecte aanbod voor jou, met onder meer zeven conferentiezalen. Mag het allemaal nog een tikkeltje luxueuzer, dan kun je de presidentiële suite boeken. Als je daarbij ook nog eens de drie daarrond liggende suites reserveert, krijg je een totale oppervlakte van 437 vierkante meter! Tip: Houd zeker de verschillende ‘packages’ in het oog die het hotel regelmatig lanceert. Zo kun je naar aanleiding van de release van de film ‘Skyfall’ een heerlijk exuberant, origineel en avontuurlijk James Bond Package reserveren. Pluspunten: Het topniveau van de service, de huiselijke sfeer die overal heerst, de (voor dit niveau en in deze stad) interessante prijzen, de rustgevende ligging. Minpunten: Fans van hypermodern design kunnen de inrichting van de kamers (in dominerende beigetinten) wat saai of banaal vinden. Geen daglicht in de badkamers. Weetje: Dit hotel heeft zijn naam te danken aan Charles, de vader van hotelgoeroe en huidige eigenaar Rocco Forte.

GRANDE plaatst deze bestemming in de kijker omwille van de talrijke kleine en grote bezienswaardigheden die de streek te bieden heeft. Bekende toeristische trekpleisters of verdoken parels, onze reporters trokken op verkenning en zetten de plekjes die het bezoeken waard zijn voor jou op een rijtje. Onze reisreportages bundelen de meest interessante verhalen en foto’s over deze regio én over andere bestemmingen in de buurt. Deze reportages vind je hiernaast in de rechterkolom van deze pagina.
Ontdek de omgeving en laat je inspireren door onze inside tips.
 
Reserveren kan via de button 'Boek hier' hieronder. Veel reisplezier!