Casa La Nuez

Los Rios 19, 14813 Los Rios, Córdoba, Spanje
GRANDE reporter bezocht deze B&B

Casa La Nuez is een B&B voor maximum 6 personen (en 2 kinderen extra) in het landelijke dorpje Los Rios, vlakbij Almedinilla en midden in het landschap van de provincie Cordoba tussen Priego de Cordoba en Alcala la Real.

Je verblijft in een typische Spaanse woning in Andalusische stijl.

Eén kamer heeft een dubbel bed, de andere twee eenpersoonsbedden die kunnen samengeschoven worden. De yurt heeft een geïntegreerde badkamer en twee extra lange bedden die werden samengeschoven. Ze past zich volledig aan de buitentemperatuur aan zodat het er 's nachts heerlijk koel is en op een natuurlijke manier zeer aangenaam om te slapen. Daarnaast biedt Casa La Nuez gratis wi-fi, badjassen, een privé-terras en toegang tot de afgesloten tuin met zwembad, zonneterras en schaduwrijke plekjes. Elke morgen zorgen Ludo en Ingrid ervoor dat vers brood, melk, koffie en thee klaar staan als je wakker wordt. In de namiddag bereiden ze op je vraag een lichte lunch - of comida zoals ze dat in Spanje noemen - en 's avonds kan je vrijblijvend aanschuiven voor het diner. Er wordt afgewisseld tussen lokale specialiteiten, internationale gerechten en Belgische klassiekers.

In de streek zijn zeker het Alhambra paleis in Granada en de Mezquita in Cordoba een bezoek waard. Andere zeer mooie bezienswaardigheden zijn Priego de Cordoba, Zuheros, Zagrilla, het nationaal park Subbetica, Antequerra en Montefrio (40 km), door National Geographic opgenomen in de lijst van 10 mooiste dorpen in de wereld. En Caminito del Rey, het spectaculaire nieuwe wandelpad door de kloof nabij Alora. De streek rond Almadinilla is zo authentiek en vol natuur dat ze een ware oase vormt voor wandelaars, fietsers, vogelspotters.