Bayerischer Hof

Promenadepl 2-6, 80333 München, Duitsland
GRANDE reporter Kevin De Vos bezocht dit hotel in september 2012

Hoewel de toeristische aantrekkingskracht van het jaarlijkse Oktoberfest gigantisch is, blijft de hoofstad van Beieren in onze contreien een beetje een miskende citytripbestemming.

Toch biedt deze zeer welvarende metropool een stapel mogelijkheden, gaande van historische bezienswaardigheden, een state of the art BMW-museum tot een reusachtig cultureel aanbod. Een ware aanrader is het Bayerischer Hof, pal in het historische en commerciële hart van de stad. Hoewel dit topadres zeker behoort tot de grandes dames van de Duitse hotellerie (en dus terecht de stempel van Leading Hotels of the World mag dragen), voelt het nergens ouderwets of stofferig aan. Dat hebben we te danken aan de familie Volkhardt, die dit juweel al sinds 1841 bezit, openhoudt én continu vernieuwt. Onze kamer in rustgevende beigetinten was bijvoorbeeld een toonbeeld van comfort en moderniteit zonder te vervallen in onnozele trendy of minimalistische toestanden. Ander exploot: ondanks het grote aantal kamers (345 waarvan 60 suites) en het al even indrukwekkende personeelsbestand (zo'n 700 werknemers) heb je nergens het gevoel dat je in een 'toeristenfabriek' bent beland. Dat is vooral te danken aan het immense aanbod van faciliteiten. Zo telt het Bayerischer Hof maar liefst vijf restaurants (waaronder het met een Michelinster bekroonde Atelier), zeven bars, een dakterras, een nachtclub, een privébioscoop en een luxueuze spa waarvan het zwembad zich onder een verschuifbaar dak bevindt. Dit alles maakt van het Bayerischer Hof een apart universum. Zodra je de draaideur achter jou laat, vergeet je de drukte van de stad en betreed je een universum van verfijnde luxe op mensenmaat. Sterke punten: Het hoge niveau van het complete aanbod: kwalitatieve restaurants, een schitterende spa én de bijzonder smaakvolle en hoogwaardige inrichting van de kamers. De bijzonder aangename sfeer ondanks de grootte van het hotel. Een Belgische link: kunstkenner en designer Axel Vervoordt stond in voor de inrichting van de restaurants Atelier en Garden. Mindere punten: Het restaurant dat bij e spa hoort, is wat ongelukkig ingericht en heeft niet dezelfde uitstraling als de andere delen van het hotel. Maar dat wordt dan weer goedgemaakt door het aangename dakterras meteen ernaast. Mijn oordeel: Bijzonder aangenaam vijfsterrenadres dat moeiteloos traditie aan moderniteit weet te koppelen. Perfect, zowel voor de meerwaardezoekende zakenreiziger als voor de welvarende citytripper.

GRANDE plaatst deze bestemming in de kijker omwille van de talrijke kleine en grote bezienswaardigheden die de streek te bieden heeft. Bekende toeristische trekpleisters of verdoken parels, onze reporters trokken op verkenning en zetten de plekjes die het bezoeken waard zijn voor jou op een rijtje. Onze reisreportages bundelen de meest interessante verhalen en foto’s over deze regio én over andere bestemmingen in de buurt. Deze reportages vind je hiernaast in de rechterkolom van deze pagina.
Ontdek de omgeving en laat je inspireren door onze inside tips.
 
Reserveren kan via de button 'Boek hier' hieronder. Veel reisplezier!