Begeleide groepsreis met expert naar Libanon

Reis mee met GRANDE.be, met reisbegeleiding en de deskundige uitleg van onze Vlaamse specialist!

Libanon met expert Jorn De Cock

6 dagen in centraal gelegen 4 sterren-hotel in Beiroet (van 12 september 2018 tot 17 september 2018)

1.995 euro per persoon

incl begeleiding, voorreisvergadering, vluchten, transfers, locale gidsen, toegangsgelden, verzekeringen en alle maaltijden

HIER INSCHRIJVEN

 

  Jorn De Cock:

'Zowel cultureel, gastronomisch als politiek-historisch is Libanon een topper. We bezoeken het pittoreske Fenicische havenstadje Byblos, in de jaren 60 nog een favoriete bestemming van de internationale jetset. In Baalbek trekken we naar de mooiste Romeinse tempels ter wereld en proeven we de heerlijke wijn in de Bekaavallei. En we gaan discussies over de actualiteit in de regio uiteraard nooit uit de weg.'

Jorn De Cock kent het Midden-Oosten op zijn duimpje. Hij studeerde geschiedenis van de Oudheid in Leuven en Keulen en reisde reeds grote delen van de wereld rond. Hij schreef 5 boeken, onder andere over de Arabische Lente, en woonde 2 jaar in Damascus. Sinds 2011 woont hij met zijn gezin in Beiroet, waar hij werkt als Midden-Oostencorrespondent voor De Standaard.

Praktische info

 

REISDATA

→ 12 september 2018

← 17 september 2018

REISSOM PER PERSOON

2-persoonskamer: € 1.995

toeslag 1-persoonskamer: € 335

min. 15, max. 25 deelnemers

INBEGREPEN

- De toegangsgelden voor de vermelde bezoeken

- Reisbegeleiding en deskundige toelichting door Jorn De Cock

- Voorreisvergadering

- Lokale gidsen

- Fooien voor lokale gidsen en chauffeurs

- Overnachtingen in een comfortabel en centraal gelegen 4 sterren-hotel in Beiroet

- Alle maaltijden vanaf ontbijt op dag 2 t.e.m. ontbijt op dag 6 (water en frisdrank incl.) in lokale restaurants of het hotel

- Vluchten Brussel-Beiroet h/t telkens via Istanboel met Turkish Airlines, de luchthaventaksen en CO2-compensatie

- Transfers en vervoer ter plaatse in comfortabele autocar

- Visumregeling en -kosten

- Annulerings-, bagage- en bijstandsverzekering

 

PROGRAMMA

DAG 1: Brussel - Istanboel - Beiroet

Avondvlucht via Istanboel naar Beiroet. U komt aan rond middernacht.

DAG 2: Beiroet O-M-A

U maakt kennis met de hoofdstad van Libanon. Via de Corniche wandelt u naar het historische hart van de stad, waar de sporen van de burgeroorlog nog altijd zichtbaar zijn. Langs de plekken van de 'Slag van de Hotels' komt u in de heropgebouwde benedenstad met de vernieuwde soeks. Aan de Place des Martyrs bezichtigt u de resten van het Romeinse Beiroet en de 'Groene Lijn' van de burgeroorlog. De Aminmoskee en de kathedraal van St. George trekken de aandacht. In het Nationaal Museum bewondert u de schatten van de Feniciërs. Daarna geniet u van de zonsondergang met zicht op de Middellandse Zee, aan de befaamde Pigeon Rocks.

DAG 3: Nahr Al Kalb - Byblos - Beiroet O-M-A

U rijdt noordwaarts en bezichtigt onderweg de reliëfs en opschriften die tal van legers hebben achtergelaten in de rotsen aan de nauwe pas van Nahr al-Kalb. In Byblos flaneert u door de smalle straatjes en bezoekt u het kruisvaarderskasteel uit de 12de eeuw. In het haventje ontdekt u de zeevaarders- en handelstalenten van de Feniciërs, net als het restaurant dat Marlon Brando en Brigitte Bardot in de jaren 60 bezochten.

DAG 4: Baalbek - Kefrayah - Beiroet O-M-A

Op de hoogvlakte van Bekaa bezoekt u het wereldberoemde Baalbek. Met de goed bewaarde Jupiter- en Bacchustempels is het oude Heliopolis een indrukwekkende Romeinse site. Na het middagmaal maakt u er ook kennis met de wijngaarden en wijnhuizen die de 3.000-jarige traditie nog altijd succesvol voortzetten.

DAG 5: Beiteddine - Deir Al Qamar - Sidon - Beiroet O-M-A

Vandaag trekt u de Choufbergen in, waar de Druzen al eeuwenlang een veilig onderkomen vinden. U bezoekt het paleis van Beiteddine (bouwjaar rond 1800), gekenmerkt door de mix van Arabische architectuur en Italiaanse barok. Het paleis, de zomerresidentie van de president, herbergt een prachtige collectie historische mozaïeken. U bezoekt ook Deir Al Qamar, beroemd om de paleizen in oude Libanese stijl. Ten slote gaat u naar Sidon, de moederstad van de Feniciërs. U dwaalt er rond in de eeuwenoude soeks en bezichtigt de Khan al-Franj en het pittoreske zeekasteel van de kruisvaarders.

DAG 6: Beiroet - Istanboel - Brussel O

U wandelt in de residentiële wijken Achrafiyeh en Mar Mikhael, met verschillende burgerhuizen in Libanees-Ottomaanse stijl. In het oude paleis van de familie Sursock bezoekt u het Sursockmuseum dat in 2015 na een grondige renovatie werd heropend. Daar bezichtigt u een indrukwekkende collectie moderne Arabische kunst uit de 20ste en 21ste eeuw. Terugvlucht naar Brussel via Istanboel.

Reizen met GRANDE.be

De groepsreizen met begeleiding door een expert van GRANDE.be worden samengesteld samen met Davidsfonds Cultuurreizen en Omnia Travel. Omnia Travel staat in voor de concrete organisatie: vervoer, verblijf, maaltijden, tickets, praktische afspraken, de verkoop, enz. en is ook juridisch en financiëel verantwoordelijk. Omnia Travel is een erkend reisbureau.