Begeleide groepsreizen met expert met GRANDE.be

Reis mee met GRANDE.be, met reisbegeleiding en de deskundige uitleg van onze Vlaamse specialist!

Venetië met expert Luc Verhuyck

Hotel Saturnia****(*) 5 dagen (van 1 april 2018 tot 5 april 2018)

2.090 euro per persoon

incl begeleiding, vluchten, transfers, locale gids, verzekeringen en 4 avondmalen

HIER INSCHRIJVEN

 

  Luc Verhuyck:

'Venetië is veel meer dan het San Marcoplein, de Rialtobrug, het Canal Grande, de Brug der Zuchten, de gondels en de Biënnale. Venetië bruist en kolkt, betovert en ontroert. Het is zo niet de mooiste, dan beslist de meest bijzondere stad ter wereld. Een stad zonder verkeer op wielen, alles gebeurt per boot. Laat je overdonderen door de kunstschatten, de verborgen hoekjes en de prachtige verhalen die ik vertel.'

Luc Verhuyck publiceerde SPQR, Anekdotische reisgids voor Rome, die door zijn bijzondere invalshoek een groot succes werd en ondertussen aan zijn dertiende druk toe is. De opvolger ervan, Firenze, Anekdotische reisgids voor Florence, werd in Nederland gelauwerd als Beste reisgids 2006. Hij schreef ook Venezia, een anekdotische reisgids over Venetië. Daarna schreef hij een nieuw boek over Rome, 360° Rome, en nu werkt hij aan een anekdotische reisgids over Napels en omgeving.

Praktische info

REIS IN SAMENWERKING MET DAVIDSFONDS CULTUURREIZEN EN OMNIA TRAVEL

 

REISDATA

→ 1 april 2018

← 5 april 2018

REISSOM PER PERSOON

2-persoonskamer: € 2.090

toeslag 2-persoonskamer voor singlegebruik: € 545

min. 15, max. 25 deelnemers

INBEGREPEN

- De toegangsgelden voor de vermelde bezoeken

- Reisbegeleiding en deskundige toelichting door Luc Verhuyck

- Gebruik van de audiofoon

- Lokale stadsgids

- Fooien voor lokale gids en chauffeurs

- Handig reisgidsje met stratenplannetjes

- Overnachtingen met ontbijt in het uiterst centraal gelegen hotel Saturnia****+

- 4 avondmalen in uitstekende lokale restaurants

- Vluchten Brussel-Venetië h/t met Brussels Airlines, de luchthaventaksen en CO2-compensatie

- Transfers en vervoer ter plaatse per vaporetto. Daarbuiten gebeuren de verplaatsingen vaak te voet

- Annulerings-, bagage- en bijstandsverzekering

Programma

DAG 1: Brussel - Venetië A

Rechtstreekse vlucht naar Venetië en transfer per privémotorboot. U ontdekt de San Marcowijk met de Santo Stefano en de Santa Maria del Giglio. Ook het onovertroffen San Marcoplein met onder meer de prachtige Basilica, de Loggia, de Campanile en de Procuratie staat op het programma. Net als de San Marcobasiliek met de schitterende mozaïeken en het met goud en edelstenen bezette altaar Pala d’Oro. Na een bezoek aan het Palazzo Ducale geniet u van een avondmaal in een uitstekend lokaal restaurant.

DAG 2: Venetië O-A

U bezoekt de Galleria dell’Accademia met meesterwerken van o.a. Bellini, Titiaan, Tintoretto en Veronese. Daarna wandelt u langs de Giardini Reali en de Molo om de vele geheimen van het San Marcoplein te ontsluieren. Volgende haltes zijn de Scuola di San Giorgio degli Schiavoni en het Campo Bandiera e Moro, de doopkerk van Antonio Vivaldi. Na het Arsenaal keert u per boot terug naar het hotel.

DAG 3: Venetië O-A

Per vaporetto vaart u naar de Rialtobrug, de Venetiaanse versie van de Ponte Vecchio met chique winkeltjes. Op weg naar de Santa Maria dei Miracoli en de Santi Giovanni e Paolo met de talrijke monumenten voor doges trekt u naar de Erberia (de groente- en fruitmarkt) en de Pescheria (de vismarkt) en houdt u halt bij San Giacomo di Rialto, de Fondaco dei Tedeschi, Marco Polo’s woonplaats Campo San Bartolomeo en het Malibrantheater.

DAG 4: Venetië O-A

U wandelt door de Dorsodurowijk en bezoekt Ca’ Rezzonicco met de fraaie schilderingen van Tiepolo. Daarna gaat u naar de San Polowijk voor enkele artistieke hoogtepunten: eerst de Santa Maria Gloriosa dei Frarikerk met Titiaan, Bellini, Donatello en de grafmonumenten van Canova en Titiaan, daarna de Scuola di San Rocco met talrijke meesterwerken van Tintoretto.

DAG 5: Venetië - Brussel O

Na een vaporettotocht over het Canal Grande met fraaie 15de- en 16de-eeuwse palazzi wandelt u door de Cannaregiowijk en het oudste getto ter wereld naar het Campo dei Mori en ziet u de Madonna dell’ Orto en het woonhuis van Tintoretto. Daarna gaat u naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

HIER INSCHRIJVEN

 

Reizen met GRANDE.be

De groepsreizen met begeleiding+expert van GRANDE.be worden samengesteld samen met Davidsfonds Cultuurreizen en Omnia Travel. Omnia Travel staat in voor de concrete organisatie: vervoer, verblijf, maaltijden, tickets, praktische afspraken, de verkoop, enz. en is ook juridisch en financiëel verantwoordelijk. Omnia Travel is een erkend reisbureau.